Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην Αρχιτεκτονική Σχολή η βιβλιοθήκη του Γ. Παρλαπά

Εικόνα του άρθρου Στην Αρχιτεκτονική Σχολή η βιβλιοθήκη του Γ. Παρλαπά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2022, 22:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Γιώργος Παρλαπάς (1932-1993) ήταν ένας αρχιτέκτονας που κατάφερε να αφήσει το αποτύπωμά του στο αστικό τοπίο των Ιωαννίνων. Δημιουργικός, αντισυμβατικός και τολμηρός μέσα σε ένα συντηρητικό πλαίσιο που καθόριζε την ελληνική περιφέρεια.

Τα τελευταία χρόνια, νεότεροι αρχιτέκτονες, με τη συμβολή και της Αρχιτεκτονικής Σχολής Ιωαννίνων, τον ανακαλύπτουν και τον μελετούν.

Πριν από λίγο καιρό, ο Χρήστος Παρλαπάς, γιος του αρχιτέκτονα, δώρισε στην Αρχιτεκτονική Σχολή τη βιβλιοθήκη του Γιώργου Παρλαπά. Μια βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει δεκάδες βιβλία για τις παγκόσμιες τάσεις τις αρχιτεκτονικής και που αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό υλικό όχι μόνο για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες αλλά και για τους/τις καθηγητές/τριες.

Είχε προηγηθεί τον Μάιο μια εκδήλωση στην ΕΗΜ με τίτλο «Το αρχιτεκτονικό όραμα του Γεωργίου Παρλαπά», με την αρχιτέκτονα και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιουλία Παπασταύρου να κάνει την παρουσίαση, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του έργου του γιαννιώτη αρχιτέκτονα.

Διαβάστε: Γιώργος Παρλαπάς, ένας αρχιτέκτονας «που τον ενδιέφερε το αυθεντικό»


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back