Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις μονάδες βιορευστών

Εικόνα του άρθρου Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις μονάδες βιορευστών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2021, 17:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη επισκέφθηκε ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) για τις μονάδες βιορευστών σε περιοχή του Λύγγου. Ναι μεν ο Λύγγος βρίσκεται στον δήμο Ζίτσας, αλλά η επίμαχη περιοχή βρίσκεται στα «σύνορα» του Δήμου Δωδώνης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην εν λόγω επένδυση γιατί «θεωρεί πως ως γειτνιάζουσες με πολλές ιδιοκτησίες της Κοινότητας Κωστάνιανης, οι μονάδες βιορευστών θα υποβαθμίσουν με μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές συνέπειες, την ποιότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων αλλά και θα θίξουν τα πολιτιστικά μνημεία του Δήμου Δωδώνης που βρίσκονται στην περιοχή (ο Ιερός Ναός Ταξιαρχών Κωστάνιανης που αποτελεί μνημείο του 13ου αιώνα μ.Χ. και η Εκκλησία της Παναγιάς στη θέση ‘Καστέλι/’), όπως και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Δωδώνης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ένα από τα επιχειρήματα κατά των μονάδων βιορευστών είναι ότι ο Δήμος Δωδώνης έχει υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Ο κ. Ντακαλέτσης ενημέρωσε τον κ. Μιχελάκη ότι ο Δήμος έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο την τεκμηρίωση των απόψεών του οι οποίες θα κατατεθούν στην επικείμενη συνεδρίαση του ΠΕΣΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back