ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν

Εικόνα του άρθρου Στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2017, 16:40
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας έφθασε πριν από λίγο στην Ελλάδα καθώς το αεροσκάφος του προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» .

Ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο γάλλος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί υποδέχθηκαν τον γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο γάλλος πρόεδρος συνοδεύεται από περίπου 10 επικεφαλής επιχειρήσεων των εταιρειών Total, Suez, EDF, Sanofi, Orpea, Bpifrance και Engie.


Το πρόγραμμα

Στις 15:30 ο γάλλος Πρόεδρος και η Γαλλική αντιπροσωπεία θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο.

Στις 16:15 θα ξεκινήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών υπό τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον έλληνα πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου (17:00).

Περί τις 17:45 υπολογίζεται η αναχώρηση του κ. Μακρόν και της συζύγου του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 19:05 ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του θα μεταβούν στην Πνύκα, όπου τον Γάλλο Πρόεδρο θα προσφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου και της συζύγου του στην Αθήνα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο, που θα παραχωρήσουν προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και η σύζυγός του στο Προεδρικό Μέγαρο (21:00-23:00).

Παρακολουθήστε live (μέσω της ΕΡΤ) την επίσκεψη του Μακρόν:



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back