Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στη σκιά του ιστορικού ρολογιού της Άρτας…

Εικόνα του άρθρου Στη σκιά του ιστορικού ρολογιού της Άρτας…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2022, 23:20
ΗΠΕΙΡΟΣ

Tον ωρολογοποιό-αργυροχόο, τον άνθρωπο που για περισσότερα από 40 χρόνια, κάθε οκτώ ημέρες, κούρδιζε το ρολόι του κάστρου, τον Σπύρο Τρομπούκη, βράβευσαν ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος «Αστρολάβος» σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο τελευταίος, με αφορμή την εαρινή ισημερία.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τον κ. Τρομπούκη, ο οποίος εθελοντικά συντηρούσε και φρόντιζε 40 χρόνια τώρα, το ρολόι μας, το ιστορικό μας ρολόι το οποίο είναι συνυφασμένο με τη ζωή όλων μας, που όταν δεν ακούγαμε τον χτύπο του ανησυχούσαμε πως κάτι συνέβαινε. Θα ήθελα ο κ. Τρομπούκης να γίνει παράδειγμα προς όλους μας και όλοι μας μέσα από εκείνον να καταλάβουμε την αξία του εθελοντισμού και να τον προάγουμε» ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης.

Η εκδήλωση έγινε στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας όπου οι μαθητές έμαθαν για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης, αναπαριστώντας το πείραμα του μαθηματικού Ερατοσθένη, διευθυντή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Παρατήρησαν τον ήλιο με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και έμαθαν χρήσιμα πράγματα για τη λειτουργία του, ενημερώθηκαν για τη μέτρηση του χρόνου, υπό τη σκιά του ιστορικού ρολογιού του κάστρου της Άρτας, στην πλατεία του ρολογιού, όπου σήμερα είναι η αυλή του σχολείου τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back