Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη λίστα μαθημάτων κολύμβησης η Λιμνοπούλα

Εικόνα του άρθρου Στη λίστα μαθημάτων κολύμβησης η Λιμνοπούλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2016, 11:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ΕΑΝΚΙ είναι στη λίστα των κολυμβητηρίων όπου θα κάνουν μάθημα κολύμβησης μαθητές και μαθήτριες της Γ’ και Δ’ τάξης του δημοτικού φέτος, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του υπουργείου Παιδείας. Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με τα 78 κολυμβητήρια και αναφέρει ότι προκειμένου να υλοποιηθεί το μάθημα της κολύμβησης, δύναται, να προστεθούν στην επισυναπτόμενη λίστα και πισίνες άλλων φορέων (π.χ. συλλόγων, γυμναστηρίων κ.ά.) οι οποίες βρίσκονται σε λειτουργία και τηρούν τις προϋποθέσεις, εφόσον έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον στον αρμόδιο φορέα του Δήμου.

Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτή τη συμμετοχή μάλλον θα την πληρώσουν οι φορείς ή… οι γονείς, καθώς το υπουργείο δηλώνει ξεκάθαρα ότι η συμμετοχή των ιδιωτών θα είναι χωρίς δική του δαπάνη. Έτσι και αλλιώς, τα επιπλέον κολυμβητήρια θα πρέπει να γνωστοποιηθούν έως την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Η Λιμνοπούλα, για να υποστηρίξει τα μαθήματα, θα πρέπει να ανοίγει νωρίτερα, το πρωί. Αυτό δημιουργεί ένα σχετικό «πονοκέφαλο» στη διοίκηση, καθώς και περισσότερες δαπάνες θα απαιτούνται, στο ήδη «πιεσμένο» λειτουργικά κολυμβητήριο, αλλά διαφορετικά ωράρια για το προσωπικό, μιας και προσλήψεις αποκλείονται.

Οι γυμναστές που θα απασχοληθούν, θα ενημερωθούν για τους όρους με νέο έγγραφο του υπουργείου προς τις αρμόδιες διευθύνσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back