Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη Βουλή το Πολυδύναμο του Χατζηκώστα

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή το Πολυδύναμο του Χατζηκώστα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2020, 16:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με τα προβλήματα στελέχωσης και χρηματοδότησης του Πολυδύναμου Κέντρου του νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Την ερώτηση συνυπογράφουν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους οι Όλγα Γεροβασίλη και Μάριος Κάτσης.

Η βουλευτής πως το Πολυδύναμο Κέντρο «αποτελεί τη μοναδική μονάδα σωματικής αποτοξίνωσης σε όλη την ελληνική Επικράτεια, παρέχοντας αυξημένες υπηρεσίες ψυχοσωματικής απεξάρτησης σε ευάλωτες κατηγορίες πολιτών» και παραπέμπει στην απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, για πρόσληψη 26 ατόμων, ως έκτακτου νέου προσωπικού, για χρονικό διάστημα 24 μηνών.

«Ωστόσο, η υπαγωγή του Πολυδύναμου Κέντρου ως αποκεντρωμένη μονάδα του νοσοκομείου, δημιουργεί προβλήματα στη χρηματοδότηση, ενώ λόγω των αυξημένων αναγκών, το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του Ψυχιατρικού Τομέα του νοσοκομείου δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τόσο του προγράμματος ‘Κατ’ οίκον νοσηλεία’, όσο και του Πολυδύναμου Κέντρου» αναφέρει μεταξύ άλλων.

 Ρωτάει τον κ. Κικίλια τέλος, για τις ενέργειες προκειμένου να μπει το Πολυδύναμο στον οργανισμό του νοσοκομείου, με ταυτόχρονη αύξηση της χρηματοδότησης, «προκειμένου να καλύπτεται επαρκώς το κόστος λειτουργίας, καθώς και να αντιμετωπίσει το ζήτημα της έλλειψης ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, ώστε να μην κινδυνέψει η λειτουργία του».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back