ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη Βουλή οι απευθείας αναθέσεις Καχριμάνη

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή οι απευθείας αναθέσεις Καχριμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2024, 13:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πηγαίνει στη Βουλή την υπόθεση των απευθείας αναθέσεων του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών.

Στην ερώτηση, γίνεται αναφορά σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό για τις απευθείας αναθέσεις, για την προκαταρκτική εξέταση που έχει διατάξει η Εισαγγελία Ιωαννίνων και για τη σύλληψη δημοσιογράφου.

«Oι πρωτοφανείς αυτές καταστάσεις παραπέμπουν σε άλλες εποχές, πλήττουν το κύρος της δημοκρατίας μας αλλά και συνολικά το κύρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» υπογραμμίζεται. «Η ανάγκη για διαφάνεια, είναι επιβεβλημένη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, όπως και η ανάγκη αποκατάστασης της αξιοπιστίας των θεσμών και της λειτουργίας τους» αναφέρουν οι βουλευτές.

Ρωτούν δε τον υπουργό ποιους μηχανισμούς ελέγχου προτίθεται το υπουργείο Εσωτερικών να ενεργοποιήσει, ώστε να αποτραπεί βλάβη του δημόσιου συμφέροντος σε φορείς που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, αλλά και τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να βάλει φρένο στην «επιδημία» των απευθείας αναθέσεων;» 

ΣΧΟΛΙΑ
Φονιάς
Φυλακή μόνο στα επωνυμα λαμογια
Τζαναρντι
Δεν μασάει ο Σουλτάνος...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back