Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες (live)

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες (live)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2016, 15:07
ΕΛΛΑΔΑ

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στη Βουλή η τροπολογία με την οποία αναστέλλεται το επίμαχο άρθρο 2Α του νόμου Παππά. 

Ο υπουργός Επικρατείας κατέθεσε και συμπληρωματική τροπολογία, επιμένοντας ωστόσο στον όρο αναστολή αντί κατάργησης, που ζητά η αντιπολίτευση, προκειμένου να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.


Όπως αναφέρει η συμπληρωματική τροπολογία, ο καθορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών θα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, ενώ η προηγούμενη διατύπωση ήταν «αιτιολογημένη γνώμη».

Την πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε εκ νέου οι πρωινές δηλώσεις του Νίκου Παππά, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι ο νόμος «δεν πέφτει», ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στον όρο «αναστολή» για το άρθρο 2Α, καθώς και ότι ο αριθμός «4» των τηλεοπτικών αδειών, είναι ο νόμος που ψήφισε η ελληνική Βουλή.

Έντονη ήταν η επίσημη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, στις δηλώσεις του υπουργού, η οποία με ανακοίνωσή της κατηγόρησε την κυβέρνηση  για «ψέματα», «προκλητική αλαζονεία» και «αυταρχισμό», τονίζοντας  ότι «ο υπουργός Επικρατείας παραμένει αμετανόητος, παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Ν.Δ. αλλά και όλη την Αντιπολίτευση».

Το άρθρο 2Α που αναστέλλεται προβλέπει τα εξής:

1. Ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου ορίζεται σε τέσσερις (4) για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

2. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών της προηγούμενης παραγράφου διενεργείται από τον Υπουργό στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο οποίος εκδίδει τη σχετική προκήρυξη, χορηγεί τις άδειες και προβαίνει σε όλες τις επιμέρους ενέργειες που προβλέπονται από τα άρθρα 3 έως και 15 του παρόντος.

3. Με απόφαση του ίδιου Υπουργού ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα εφαρμογής των ως άνω διατάξεων και δύνανται να μεταβιβαστούν επιμέρoυς αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

4. Η τιμή εκκίνησης για την ανωτέρω κατηγορία δημοπρατούμενων αδειών καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back