Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στάση εργασίας κατά εκχώρησης καθαριότητας

Εικόνα του άρθρου Στάση εργασίας κατά εκχώρησης καθαριότητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2021, 12:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, καλεί τη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε εκχώρηση αρμοδιοτήτων της καθαριότητας, με αφορμή μελέτη της αρμόδιας διεύθυνσης, στην οποία αναφέρεται ο Δήμος «προτίθεται να αναθέσει την εκτέλεση υποστηρικτικών υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη για διάστημα τριών (3) ετών». Αντιπαραβάλλει το θέμα της αυριανής Οικονομικής Επιτροπής που έχει παρόμοιο τίτλο: «Έγκριση διενέργειας και τεχνικών προδιαγραφών για την διενέργεια διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο : «Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Ιωαννιτών».

Ο σύλλογος καλεί σε στάση εργασίας αύριο 13/4, 12.00-14.00 και συγκέντρωση στο δημαρχείο στις 12.30.

«Η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων, αλλά και συνολικά των υπηρεσιών της καθαριότητας είναι στρατηγικός στόχος του  τοπικού κεφαλαίου και η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων χρησιμοποιεί όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο για να διευκολύνει αυτό το στόχο, αφού άλλωστε ο γιαννιώτικος λαός πληρώνει αφειδώς τα πανάκριβα ανταποδοτικά τέλη» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σημειώνει ότι η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί με τα δύο τρίτα του απαιτούμενου προσωπικού και ότι τα μεγαλύτερα κενά υπάρχουν στα απορριμματοφόρα, 37 σε συνολικά 83 θέσεις και στις καθαρίστριες εξωτερικών χώρων με 15 κενές θέσεις.

Επιπλέον, ο σύλλογος κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι στην πράξη, δεν έχει ζητήσει θέσεις καθαριότητας και δεν μερίμνησε για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων, αλλά και ότι οι συμβασιούχοι εργάζονται χωρίς μέσα ατομικής προστασίας κ.α.

Τέλος, ο σύλλογος ζητάει προσλήψεις μονίμου προσωπικού και να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών καθαριότητας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back