ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Stalk me» τον Σεπτέμβριο

Εικόνα του άρθρου «Stalk me» τον Σεπτέμβριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2020, 12:31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Διεθνές Φωτογραφικό Φεστιβάλ Photometria επιστρέφει και φέτος στα Γιάννενα, αν και με μια μικρή καθυστέρηση λόγω των συνθηκών κορονοϊού. Η διοργάνωση θα γίνει από 12 έως 19 Σεπτεμβρίου με θεματική «Stalk Me».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, που έχει βάλει την πόλη στον «χάρτη» των φωτογραφικών προορισμών, περιλαμβάνει εκθέσεις, φωτογραφικά σεμινάρια και ομιλίες, εργαστήρια, δραστηριότητες για μικρούς εκκολαπτόμενους φωτογράφους, όπως και προβολές ταινιών. Θα φιλοξενήσει 43 καλλιτέχνες σε 10 εκθεσιακούς χώρους των Ιωαννίνων. Μετά το πέρας της διοργάνωσης, επιλεγμένες εκθέσεις θα ταξιδέψουν σε  διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι διοργανωτές, με ένα σημείωμά τους, «εξηγούν» τη φετινή θεματική: «Κόσμος που δεν κοιμάται ποτέ. Οθόνες ανοιχτές κι εμείς θεατές και θεάματα.  Βλέμματα μόνιμα στραμμένα πάνω μας, μια περιέργεια για τις ζωές των άλλων. Φωτογραφίζοντας το αναπάντεχο και το τυχαίο, πρώτοι εμείς, πριν χαθεί στον ατέρμονο χρόνο. Γιατί η ακόρεστη περιέργειά μας μάς έσπρωξε εκεί. Μία φωτογραφική λήψη στον δρόμο, μία επίμονη ματιά στο κρυφό ή σε αυτό που μέχρι πρότεινως δεν ενδιαφερθήκαμε να κοιτάξουμε, μια ματιά εμμονική. Από τη φωτογραφική μηχανή της Sophie Calle στο ‘Suite Venitienne’ έως τις σύγχρονες κάμερες παρακολούθησης των λονδρέζικων δρόμων. Ζούμε στην εποχή όπου η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα για ένα συνεχές και αμφίδρομο Panopticon. Μία ατελείωτη παρακολούθηση, της οποίας δεν γνωρίζουμε πάντα σε ποια πλευρά βρισκόμαστε. Μία ενστικτώδης ανάγκη να δούμε και να μας δουν. Δείτε μας!»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back