πλαισιο πισω tc1
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα χέρια της Αστυνομίας δύο μέλη σπείρας διαρρηκτών

Εικόνα του άρθρου Στα χέρια της Αστυνομίας δύο μέλη σπείρας διαρρηκτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2024, 15:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο μέλη σπείρας διαρρηκτών σπιτιών συνέλαβαν χτες το βράδυ στα Γιάννενα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. 

Μαζί με άλλους έξι, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι, οι δύο κατηγορούμενοι διέπρατταν κλοπές από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, με τη λεία να ανέρχεται σε 175.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, η οποία δραστηριοποιούνταν από τα τέλη του 2022, επέλεγαν προσεκτικά τα σπίτια τα οποία θα «επισκέπτονταν», προβαίνοντας προηγουμένως σε κατόπτευσή τους, ώστε να εξασφαλίσουν την είσοδό τους σε αυτά κατά την απουσία των ενοίκων τους.

Στη συνέχεια, παραβίαζαν σημεία εισόδου και προχωρώντας σε εκτεταμένη έρευνα των σπιτιών, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, λίρες, κοσμήματα και ακριβά είδη ρουχισμού, ενώ σε δύο περιπτώσεις αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο και σε άλλη περίπτωση σκοπευτικό πιστόλι.

Από την αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή της σπείρας σε τέσσερις κλοπές και σε ισάριθμες απόπειρες.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν μετά τη σύλληψη των κατηγορούμενων, κατασχέθηκαν: Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο εντοπίστηκαν να επιβαίνουν οι συλληφθέντες, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, γυναικεία τσάντα και ρολόι χειρός, προερχόμενα από μία από τις παραπάνω περιπτώσεις κλοπών, 5 κινητά τηλέφωνα και σουγιάς

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών τους συνεχίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back