Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα σκοτάδια και τα φώτα των Coil

Εικόνα του άρθρου Στα σκοτάδια και τα φώτα των Coil
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2019, 14:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Οι Coil δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1982, τη χρυσή εποχή του προ… post punk και του μουσικού βιομηχανικού πειραματισμού.

Ο Τζέφρι Μπέρτον που τον μάθαμε ως John Balance ήταν ο ιθύνων νους, μαζί με τον Πίτερ Κριστόφερσον, ιδρυτή της Industrial Recs.

Μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές του γκρουπ ήταν το Gold Is the Metal with the Broadest Shoulders αλλά και το Love’s secret domain. Στο μεταξύ, έφτασαν κοντά στο να «ντύσουν» μουσικά το πρώτο (και καλύτερο) Hellraiser του Κλάιβ Μπάρκερ, αλλά το σχήμα δεν προχώρησε.

Κάπου το 1998, ήρθε η ώρα του Time Machines. Το άλμπουμ συντέθηκε πρακτικά από συστοιχίες συνθεσάιζερ και ανάβλυζε παραίσθηση. Ήταν δε τόσο πειραματικό, που ακόμα και οι Balance-Christopherson σκέφτηκαν μήπως δεν το έβγαζαν ως Coil.

Ο Ντρου μακ Ντόουαλ είναι ένας από τους Coil εκείνης της εποχής περίπου (είχε γίνει μόνιμο μέλος μερικά χρόνια πριν) και την 1η Νοεμβρίου, θα φέρει μαζί του στο Πνευματικό Κέντρο όλο το Time Machines.

Το 1978, ίδρυσε τους The Poems, με τη μετέπειτα γυναίκα του, Rose McDowall των Death in June και των Current 93. Αργότερα, έγινε μέλος των Psychic TV (όπου βρήκε και τους Balance-Christopherson), ενώ από το 1989, άρχισε να ηχογραφεί με τους Coil.

Το 1995 επίσης θα συνεργαστεί στον remix δίσκο των Nine Inch Nails «Further Down the Spiral» μαζί με τους Balance, Christopherson και Hyde.

Το 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο «Collapse» ενώ ακολουθούν οι «UnnaturalChannel», το 2017 και «The Third Helix» το 2018, όλοι από τη Dais Records.


Ως remixer και παραγωγός έχει επιμεληθεί remixes των Long Distance Poison, Drab Majesty, Chris & Cosey, Coh, Surgeon, Nine Inch Nails κ.ά


Η βραδιά θα ξεκινήσει με τη May Roosevelt και τους Τ.Ν.Ο με δύο opening acts. H May Roosevelt είναι συνθέτης, παραγωγός και θερεμινίστρια που γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Οι Τ.Ν.Ο είναι μια οπτικοακουστική περιπέτεια η οποία λαμβάνει χώρα στην απομακρυσμένη ζώνη του Κάιπερ, πέρα από την τροχιά του πλανήτη Ποσειδώνα.


Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (early bird), 13 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (είσοδο).

H προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στα σημεία: Θυμωμένο Πορτραίτο, Τρυποκάρυδος, Κούνια Μπέλα

Αμέσως μετά, οι Diskotekken το δίδυμο Panagiotis Menegos & Christos Aggelopoulos / Mr Stinson στο after party στο Route 66.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back