Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στα πρόθυρα διάλυσης...

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2016, 18:09
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση είναι το κοινό πρόβλημα για τους κλάδους της υγείας και της παιδείας. Δεν θα μπορούσε να μην αποτελούν οι προσλήψεις και η ενίσχυση της χρηματοδότησης τη "σημαία" της αυριανής αγωνιστικής κινητοποίησης των εργαζόμενων στους δύο αυτούς κλάδους.
Την ακτινογραφία των εγκληματικών ελλείψεων σε προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό για την Ήπειρο ίσως δίνει καλύτερα το νοσοκομείο Πρέβεζας, το οποίο απαξιώνεται σταδιακά τα τελευταία πολλά χρόνια, χωρίς να υπάρχουν πουθενά ενδείξεις αναστροφής αυτής της κατάστασης.
Τις μισές μέρες του μήνα, το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς ορθοπεδική και παιδιατρική κλινική ενώ οι ελλείψεις αναισθησιολόγων κόβουν κυριολεκτικά το οξυγόνο από τον οργανισμό του νοσοκομείου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στον "Τύπο", ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Στρατής Βουγέλλης.
Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης για το νοσοκομείο της Πρέβεζας γίνεται εμφανές με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο που κάνει τον πρόεδρο των εργαζομένων να πει πως αν δεν υπάρξει άμεσα ενίσχυση του τακτικού προϋπολογισμού του ιδρύματος, σύντομα δεν θα υπάρχει ευρώ ούτε για… γαριδάκια. Κι αυτό συμβαίνει γιατί με εντολή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπως αναφέρει, μεταφέρθηκαν χρήματα από τους κωδικούς των υλικών στη μισθοδοσία 8 επικουρικών εργαζομένων, των οποίων οι αρχικές συμβάσεις καλύπτονταν μόνο για τρεις μήνες. "Έτσι, τα χρήματα για την προμήθεια υλικών τελειώνουν και δεν είμαστε ακόμα ούτε στη μέση της χρονιάς" επισημαίνει .
Τέλος, ο κ. Βουγέλλης κάνει γνωστό πως εντός του καλοκαιριού οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Πρέβεζας θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ώστε μαζί με την τοπική κοινωνία να διεκδικήσουν την ενίσχυση του νοσοκομείου, την ώρα που η πολιτεία ολοκληρώνει με πόρους του ΕΣΠΑ ένα μεγάλο νοσοκομείο στη Λευκάδα και σκοπεύει προφανώς να καταστήσει αυτό νοσοκομείο αναφοράς για τη Δυτική Ελλάδα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΧΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back