Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα το πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών

Εικόνα του άρθρου Στα Γιάννενα το πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2019, 14:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα θα γίνουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών της άρσης βαρών από 19 έως 21 Απριλίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών σημειώνει ότι «πρόκειται για μία σημαντική απόφαση καθώς η περιοχή είχε χρόνια να φιλοξενήσει πανελλήνιο πρωτάθλημα». Τα πρωταθλήματα θα γίνουν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πύρρος Δήμας αναφέρει σε γραπτή του δήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωννιτών Θωμά Μπέγκα για τη στήριξή τους και τη βοήθειά τους, ώστε να διεξαχθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα στα Ιωάννινα. Είναι πολύ σημαντικό ότι σ’ αυτές τις εποχές ‘αγκάλιασαν’ την άρση βαρών και δέχτηκαν να μας φιλοξενήσουν, ώστε οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες να αγωνιστούν στην περιοχή και να διεκδικήσουν τους Πανελλήνιους τίτλους. Ελπίζω αυτή η διοργάνωση να είναι η αρχή για μια μακροχρόνια συνεργασία, που θα έχει σαν στόχο τη διάδοση της άρσης βαρών στην περιοχή».

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη, όπως και με τον δήμαρχο κ. Μπέγκα και τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κώστα Γκόγκο. Ο κ. Καχριμάνης, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι «η διοργάνωση αυτή έρχεται να θυμίσει στους μεγαλύτερους τις μεγάλες επιτυχίες της άρσης βαρών, στις οποίες είχε μερίδιο και η Ήπειρος μέσω του Α.Ο. Σπάρτακου και των χρυσών ολυμπιονικών που είχε στις τάξεις του, αλλά και να αποτελέσει την αφετηρία για νέες μεγάλες διακρίσεις». 

Από την πλευρά του ο κ. Μπέγκας επεσήμανε ότι «η διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος άρσης βαρών στα Γιάννενα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο Δήμος μας βρίσκεται πια για τα καλά στον αθλητικό χάρτη της χώρας και συνδράμει τα μέγιστα στις προσπάθειες που κάνουμε ως δημοτική αρχή τόσο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού όσο και για την προαγωγή του αθλητικού πνεύματος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back