Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα αρχαία χνάρια της Καστρίτσας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2016, 00:31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση με τίτλο «Τα χνάρια του χρόνου στον αρχαιολογικό χώρο του λόφου Καστρίτσας (22.000 π.Χ-μέχρι σήμερα)» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστρίτσας την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα. Πρόκειται για μία εκδήλωση-περιήγηση η οποία στοχεύει στο να κάνει γνωστή στο κοινό την ακρόπολη Καστρίτσας.

Η μετατροπή του λόφου της Καστρίτσας σε έναν οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο έγινε μέσω του ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2011 και ολοκληρώθηκαν στο τέλος του 2015. Κατά την πρώτη φάση των εργασιών (2011-2013), μετά από εκτενείς καθαρισμούς και απαραίτητες αρχαιολογικές αποσαφηνίσεις, υλοποιήθηκαν οι βασικές υποδομές του έργου: ηλεκτροδότηση, φυλάκιο, χώροι υγιεινής.

Στη συνέχεια, διαμορφώθηκαν ο χώρος στάθμευσης, οι διαδρομές εντός των τειχών (μήκους 1200 μ.) και οι στάσεις ξεκούρασης και θέασης. Επίσης, εκδόθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό. Ο χώρος είναι ανοιχτός καθημερινά για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back