ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στ. Ζούμπας: «Με ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν»

Εικόνα του άρθρου Στ. Ζούμπας: «Με ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2023, 19:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Είναι εδώ και λίγες μέρες γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει αυτόνομα στην Περιφέρεια Ηπείρου, με επικεφαλής τον Στέφανο Ζούμπα, δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη του Θωμά Μπέγκα, Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα.

Ο κ. Ζούμπας, στην επίσημη δήλωσή του για την «επιλογή που έγινε από το ΠΑΣΟΚ» στο πρόσωπό του, ευχαριστεί καταρχάς και κάνει δύο πράγματα:

Αφενός, ορίζει πολιτικά την υποψηφιότητά του ως μια υποψηφιότητα με χρίσμα, από το ΠΑΣΟΚ εν τω προκειμένω.

Αφετέρου, ουσιαστικά κάνει λόγο για νέο παραταξιακό ξεκίνημα στην Περιφέρεια Ηπείρου. Υπενυθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη παράταξη εκεί, με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου.

Λέει δηλαδή ο κ. Ζούμπας:

«Τεράστιο χρέος μου είναι να συγκροτήσουμε μια αξιόμαχη παράταξη που θα καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την  Ήπειρο. Η πρόκληση είναι να δουλέψουμε με συνέπεια και στρατηγικό σχεδιασμό ώστε ο τόπος μας να πάρει την θέση που του αξίζει στο χάρτη της χώρας και των Βαλκανίων».

Το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς η υποψηφιότητά του (όπως και κάθε άλλη, υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες στην Περιφέρεια Ηπείρου) είναι αουτσάιντερ. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ήδη, είτε σε καίριες θέσεις της περιφερειακής αρχής –που στηρίζεται επίσημα από τη ΝΔ-, είτε θα βάλουν υποψηφιότητα με τον κ. Καχριμάνη, αλλά και με άλλα ψηφοδέλτια, όπως του κ. Ριζόπουλου.

Ο κ. Ζούμπας ωστόσο αναφέρει ότι θα πορευτεί «ως ίσος μεταξύ ίσων. Με άξιους και  ικανούς συνεργάτες που θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα και με προτάσεις. Με ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν».

Υπόσχεται «συνεργασία, διαβούλευση, στρατηγικό σχεδιασμό» απέναντι στην «απόλυτη στασιμότητα» που χρεώνει στην περιφερειακή αρχή και καταλήγει βέβαιος ότι «τον Οκτώβριο η Ήπειρος θα κάνει την μεγάλη αλλαγή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3