ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Στ. Καλογιάννης: «Δεν θα είμαι υποψήφιος»

Εικόνα του άρθρου Στ. Καλογιάννης: «Δεν θα είμαι υποψήφιος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2023, 15:58
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος του κόμματος, στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Με ανακοίνωσή του δηλώνει πίστη στο κόμμα και στη νίκη του, λέει ότι θα στηρίξει τη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και ότι «κλείνει ένας σημαντικός κύκλος για εμένα και ανοίγει ένας νέος».

Η απροσδόκητη δήλωση του κ. Καλογιάννη, αυτόματα, δημιουργεί σύνδεσεις με δύο πράγματα. Πρώτον, με την κριτική στάση που κράτησε συχνά, σε πολλά θέματα-αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η οριοθέτηση της λίμνης, αλλά κυρίως με ενστάσεις όπως στο θέμα της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων, θέμα που προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στη ΝΔ. Σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Καλογιάννης είχε εκφράσει παρατηρήσεις και ενστάσεις και για το πάρκο καινοτομίας και έρευνας, που φτιάχνει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Δεύτερον, με το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, κάτι που μέχρι τώρα ενυπάρχει μόνο ως φήμη.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρει ότι ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την απόφασή του και τον ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία και για τον ορισμό του ως πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Τη θέση του στο ψηφοδέλτιο παίρνει ο πρώην ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Σημειώνει ακόμα ότι το επόμενο διάστημα θα κάνει απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου του και επισκέψεις σε όλους τους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων για να ευχαριστήσει τους πολίτες.

Η τελευταία του ατάκα στην ανακοίνωση, αναφέρει ότι στηρίζει μεν τη ΝΔ και δηλώνει βέβαιος ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει σταθερά στον ευρωπαϊκό δρόμο που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τον μόνο που εξασφαλίζει ευημερία και πρόοδο για τους συμπολίτες μας».

Η απόφαση του κ. Καλογιάννη αυτόματα δημιουργεί πολιτικό ζήτημα στη ΝΔ, ακόμα και αν δεν συνδέεται άμεσα με κάποια τάση «διαμαρτυρίας» του καραμανλικού τμήματος στο κόμμα. Είναι ένας σοβαρός πολιτικός, διατελέσας επανειλημμένα υφυπουργός και η απουσία του, ειδικά από τη στιγμή που θεωρητικά το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είχε κλείσει, δημιουργεί ένα ζήτημα, μόλις λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα Γιάννενα και με τα ψηφοδέλτια, φαινομενικά συμπληρωμένα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back