Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «σπίτι» της Αρχιτεκτονικής και τα δύο νηπιαγωγεία

Εικόνα του άρθρου Το «σπίτι» της Αρχιτεκτονικής και τα δύο νηπιαγωγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2017, 21:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ήθελε να σηματοδοτήσει την έναρξη της Αρχιτεκτονικής Σχολής το 2015 με τη στέγασή της σε ένα διατηρητέο κτίριο, στο κέντρο της πόλης, στην «Παπαζόγλειο Υφαντική Σχολή» το οποίο διαχειρίζεται ομώνυμο Κληροδότημα. Δεν τα κατάφερε όμως. Η σχολή οδεύει προς το τέλος του δεύτερου έτους λειτουργίας της, και το πρεστίζ της δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη. Συνεχίζει να φιλοξενείται σε αίθουσες του Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου και να ελπίζει ότι από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα μετακομίσει στο κτίριο της Παπαζόγλειου όπου σήμερα στεγάζονται δύο νηπιαγωγεία.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για τη μετακόμιση αυτή, ήταν ανέκαθεν η μεταφορά των δύο νηπιαγωγείων σε άλλο κτίριο. Το σχέδιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι να πάνε τα νηπιαγωγεία σε ειδικά διαμορφωμένη λυόμενη κατασκευή στον χώρο του παλιού «Χατζηκώστα». Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ανέφερε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι «υπάρχει η πολιτική συμφωνία» για το σχέδιο αυτό. Παράλληλα, με το σχέδιο συμφωνεί και η διοίκηση του «Χατζηκώστα», ενώ, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μπέγκας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης διασφάλισε τα της λυόμενης κατασκευής. Ωστόσο, ο δήμαρχος δεν ήταν σε θέση να μιλήσει για κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Ο σχεδιασμός που υπήρχε, μέχρι πριν από λίγους μήνες, ήταν να μεταφερθούν τα δύο νηπιαγωγεία της Παπαζογλείου…  απέναντι, σε λυόμενο στον αύλειο χώρο του Καπλάνειου δημοτικού σχολείου. Τότε, το Καπλάνειο διαφαινόταν ως σίγουρη λύση. Μόνο που προέκυψαν διάφορα και κυρίως η διαπίστωση ότι ο αύλειος χώρος δεν είναι αρκετός για τη φιλοξενία ενός λυόμενου με προδιαγραφές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back