ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Spider: τι λένε οι εργαζόμενοι

Εικόνα του άρθρου Spider: τι λένε οι εργαζόμενοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2018, 18:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά από πολλές ανακοινώσεις παρατάξεων για το θέμα της εξαγοράς περιουσιακών στοιχείων της Spider, οι εργαζόμενοι κάνουν τη δική τους δήλωση, λέγοντας μάλιστα ότι το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων δεν απέστειλε τη σχετική ανακοίνωση «λόγω αντίθεσης με το περιεχόμενό του», με ανακοίνωση του Σωματείου Μετάλλου.

Αυτή η αντίθεση έχει μάλλον να κάνει με τη στάση που κράτησε η Λαϊκή Συσπείρωση στο περιφερειακό συμβούλιο, παράταξη που αναφέρεται στο ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, το οποίο έχει και την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο. «Εξουσιοδοτούμε με την ανοιχτή αυτή επιστολή την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια, έγκριτη δικηγόρο της πόλης μας Ολυ Τσουμάνη, να αναλάβει το δικαστικό αγώνα μας και την ονομαστικοποίηση των μετοχών της Spider Serbia και της κατάσχεσης των εμπλεκόμενων τραπεζικών λογαριασμών, με την όποια δυνατή συνδρομή του Εργατικού μας Κέντρου» αναφέρουν και προσθέτουν ότι δεν ειρωνεύονται.

Ανατρέχουν σε όλο το ιστορικό της υπόθεσης, αναφέροντας ότι εξ αρχής προσπάθησαν να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και στον πρώτο πλειστηριασμό, επί ποσού 1,6 εκατ. ευρώ, κατατάγηκαν για ένα ποσό 99.000 «ελέω της νέας μνημονιακής ρύθμισης που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015» για την προτεραιότητα των τραπεζών σε εκπλειστηριάσματα.

Για το θέμα του ακινήτου των Καρδαμιτσίων αναφέρουν τα εξής: «Περιμέναμε ομόφωνη απόφαση από το περιφερειακό συμβούλιο, ενόψει των δεδομένων του  πλειστηριασμού. Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι το ζήτημα έγινε αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από ορισμένους συμβούλους ή υποψήφιους πολιτευτές της περιοχής μας που πλειοδότησαν κατά τα άλλα υπέρ των εργαζόμενων».

Διευκρινίζουν ότι «ακόμα και τα 50 ευρώ που θα μας διένειμαν οι δικηγόροι μας από ορισμένα μισθώματα που εισπράττουν από ακίνητο της εταιρίας (σ.σ. την πολυκατοικία της Κοραή), προστρέξαμε και τα λάβαμε μέσα σε μια ώρα, γεγονός ενδεικτικό της οικτρής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι οικογένειές μας».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back