ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σπήλαιο Περάματος: αύξηση στο εισιτήριο

Εικόνα του άρθρου Σπήλαιο Περάματος: αύξηση στο εισιτήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2024, 12:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε να αυξήσει το εισιτήριο για το Σπήλαιο Περάματος, μετά από 14 χρόνια τουλάχιστον. Σήμερα, το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ -5,50 ευρώ το ομαδικό και 3,5 ευρώ το φοιτητικό-μαθητικό (2 ευρώ για τους μαθητές των Ιωαννίνων). Το κανονικό (ατομικό) εισιτήριο θα κοστίζει πια 8 ευρώ - το ομαδικό σε 6 ευρώ όπως και των ατόμων άνω των 65 ετών και των τριτέκνων, το μαθητικό-φοιτητικό-ανέργων-ΑμεΑ 4 ευρώ (το εισιτήριο για τους μαθητές των Ιωαννίνων παραμένει στα 2 ευρώ).

Το Σπήλαιο Περάματος είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα σημεία στην Ήπειρο. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται, κατ’ ακολουθία προφανώς και της ανοδικής πορείας του τουρισμού στην περιοχή. Το 2023, δέχτηκε 96.000 επισκέπτες, με τα έσοδα να φτάνουν στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το 2024, μέχρι στιγμής, το έχουν επισκεφθεί περίπου 29.500 άτομα – ένας μεγάλος αριθμός που αποδίδεται στις πολλές σχολικές εκδρομές την περίοδο αυτή.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μηνάς Πασχόπουλος, κατά την τοποθέτησή του, ανέφερε ότι η αύξηση του εισιτηρίου έρχεται για να καλύψει το ενεργειακό κόστος αλλά και τον σχεδιασμό για ψηφιακή αποτύπωση του σπηλαίου. Ανέφερε δε ότι το εισιτήριο για το σπήλαιο Περάματος, είναι από τα πιο οικονομικά που υπάρχουν σε τέτοιου είδους επισκέψιμα σημεία στη χώρα.

Με την αύξηση του εισιτηρίου, διαφώνησε η παράταξη «Γιάννενα-Νέα Εποχή» του Δημήτρη Παπαγεωργίου, με το σκεπτικό ότι είναι κατά των αυξήσεων σε τέλη, σε εισιτήρια κλπ.

Την εισήγηση την έκανε η δημοτική σύμβουλος Ελένη Ακονίδου, η οποία επικαλέστηκε «τη δύσκολη οικονομικά περίοδο για όλους μας», και κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι υπάρχει εκ μέρους της «μια συντονισμένη προσπάθεια να προβαίνει σε αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα». Και ο επικεφαλής της παράταξης Δημ. Παπαγεωργίου επεσήμανε, από την πλευρά του, ότι την προηγούμενη τετραετία «δεν υπήρξε αύξηση σε τίποτα».

Ο κ. Πασχόπουλος κατηγόρησε την παράταξη της μείζονα αντιπολίτευσης ότι «τοποθετείται μόνο για να αντιπολιτευτεί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back