Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σπ. Ριζόπουλος: «Για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια»

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος: «Για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2019, 19:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση ανέργων από την Περιφέρεια Ηπείρου, και η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο ήταν… έτοιμη.

Πέραν της «δικαίωσης» που νιώθει, επειδή το πρόγραμμα αυτό «αποτελούσε βασική δέσμευση των προγραμματικών προτάσεών της» όπως αναφέρει, η παράταξη θέτει δύο ζητήματα εις το όνομα της «διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας των ευκαιριών για όλους». Μάλιστα καλεί όλες τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου να πάρουν άμεσα θέση. 

Το πρώτο ζήτημα έχει να κάνει με τον τρόπο επιλογής των ωφελούμενων, για τον οποίο ζητά να υπάρξει διευκρίνιση των κριτηρίων αξιολόγησης. Εδώ η παράταξη κ. Ριζόπουλου ασκεί κριτική στον περιφερειάρχη Ηπείρου. «Επειδή έχουμε εμπειρία από τη λειτουργία της περιφερειακής αρχής εδώ και πολλά χρόνια, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινιστούν περαιτέρω τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων ωφελούμενων, ώστε να μη μετατραπεί τους επόμενους μήνες, η Περιφέρεια Ηπείρου και το γραφείο του Περιφερειάρχη, σε ένα απέραντο ‘παζάρι’ που θα εκμεταλλευτεί τον πόνο οικογενειών και ανέργων της περιοχής» τονίζει.

Το δεύτερο ζήτημα σχετίζεται με το γεγονός ότι οι άνεργοι που θα ωφεληθούν, δεν είναι μόνο άνεργοι με «υψηλά τυπικά προσόντα» («όπως πομπωδώς αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση»). Κι αυτό επειδή η δράση αφορά όντως από διδάκτορες μέχρι αποφοίτους ΕΠΑΛ. «Δεν διαφωνούμε με τη συγκεκριμένη λογική αλλά δεν καλύπτει τη βασική στόχευση των δικών μας προγραμματικών θέσεων που ήταν να δοθεί βάρος σε πτυχιούχους Πανεπιστημίου, κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, προκειμένου να αποτραπεί το λεγόμενο brain drain. Αυτό είχε τονίσει και με κατά καιρούς δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης... Η δράση της Περιφέρειας Ηπείρου, έτσι όπως φέρεται να σχεδιάστηκε, μοιράζοντας πιθανά τους διατιθέμενους πόρους, δεν εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη στόχευση» επισημαίνει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back