Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Σκληρό φάουλ» Αυγενάκη

Εικόνα του άρθρου «Σκληρό φάουλ» Αυγενάκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2022, 10:47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε ένα… σκληρό φάουλ, πολιτικό και αθλητικό, υπέπεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Χτες, μετά το τέλος της τελευταίας αγωνιστικής της σούπερ λίγκας, έδωσε συγχαρητήρια με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook στον ΟΦΗ για την «είσοδο στην εξάδα του πρωταθιλήματος και συμμετοχή στα πλέι οφ», τη στιγμή που εκκρεμεί η ανακοίνωση της απόφαση ς για την έφεση του ΠΑΣ. Σημειώνεται ότι αν ο ΠΑΣ δικαιωθεί, θα του επιστραφούν οι 5 βαθμοί που έχασε και θα είναι αυτός στα πλέι οφ, στη θέση του ΟΦΗ. Επίσης, ο ΟΦΗ είναι η ομάδα της εκλογικής περιφέρειας του κ. Αυγενάκη...


O υφυπουργός Αθλητισμού δεν συμμετείχε στο fair play που κράτησαν, τόσο ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Νιόμπλιας, όσο και ο πρόεδρος της ομάδας Μιχάλης Μπούσης, νωρίτερα. Ο κ. Νιόμπλιας είπε μεταξύ άλλων ότι «με 37 δεν θα μπαίναμε στην εξάδα αν δεν υπήρχε η τιμωρία των Ιωαννίνων. Είναι στενάχωρο για τα παιδιά και τον προπονητή των Ιωαννίνων. Είναι άδικο στους αγωνιστικούς χώρους να παίρνεις αυτούς τους βαθμούς. Και λέω άδικο γιατί ήρθε ένα παιδί από τη Γερμανία σε μια δύσκολη χρονιά για τα Γιάννινα, με δυο συνεχόμενες καλές χρονιές».  

Είναι μια σπάνια δήλωση στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο, με δεδομένη την περιρέουσα διοικητική αναξιοπιστία, που πάρα πολύ συχνά καθορίζεται από δικαστικές αποφάσεις και όχι από τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Επίσης, προέρχεται από μια ομάδα με την οποία ο ΠΑΣ έχει χρόνια αντιπαλότητα. 

Ο κ. Μπούσης τόνισε ότι «θεωρητικά» μπήκε στα πλέι οφ η ομάδα, τηρώντας τα προσχήματα που ο υφυπουργός δεν κράτησε, προεξοφλώντας μια απόφαση και δημιουργώντας ακόμα ένα πρόβλημα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.


Το μέγεθος του unfair ήταν τέτοιο που παρενέβη στην εκπομπή της Νova ο πρόεδρος της ΠΑΣ ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης, όντας καθ’ οδόν για Αθήνα: «Εκπλήσσομαι που ακούω τον υφυπουργό αθλητισμού όλης της χώρας να συγχαίρει την έκτη ομάδα που μπήκε στα playoffs και όχι τις υπόλοιπες, τη στιγμή που ο ίδιος γνωρίζει ότι υπάρχει μία δικαστική διαμάχη και υπάρχει και μία απόφαση που εκκρεμεί. Είναι απαράδεκτο για έναν τέτοιο άνθρωπο να δίνει αυτά τα μηνύματα στον κόσμο και να πανηγυρίζει μέσα στο γήπεδο του Ηρακλείου. Μπορεί να είναι οπαδός, αλλά είναι και υφυπουργός μιας ολόκληρης χώρας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back