ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Σκέψεις και προβληματισμοί λόγω και των ευρωεκλογών

Εικόνα του άρθρου Σκέψεις και προβληματισμοί λόγω και των ευρωεκλογών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2024, 08:32
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ» - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Σάββας Δημητριάδης, περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου - Π.Ε. Ιωαννίνων με το «Κοινό των Ηπειρωτών», γράφει για τη συγκυρία των ευρωεκλογών.


Η συσσώρευση πλούτου σε λίγους οδήγησε σε τεράστιες ανισότητες. Πολύ πλούσιοι και πολύ φτωχοί.

Οι πλούσιοι δεν έχουν προβλήματα και πλουτίζουν διαρκώς, αλλά οι άνθρωποι με χαμηλό και μέτριο εισόδημα αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.

Οι πολλοί χρηματοδοτούμε την ανάπτυξη, την τεχνολογία, την πράσινη μετάβαση, τα πάντα. Οι πλούσιοι πληρώνουν ελάχιστα σε σχέση με αυτά που καρπώνονται.

Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη.

Οι συντηρητικές ακραίες πολιτικές έχουν την ευθύνη για τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και την κατάσταση ασυδοσίας που επικρατεί όπου και κερδοσκόποι βρίσκουν ευκαιρία και κάνουν τις «αρπαχτές» τους. Το ζούμε και στη χώρα μας.

Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι μονόδρομος, δεν μπορεί να είναι το μέλλον.

Οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς οφείλουν να προτείνουν και να δώσουν λύσεις με πολιτικές και έργα για κοινωνική δικαιοσύνη και για το συμφέρον των πολλών.

Και αυτό σημαίνει πρώτα και κύρια εφαρμογή πολιτικών για υψηλή φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και επιστροφή του εκεί που ανήκει, στην κοινωνία.

Σημαίνει μείωση του χρόνου απασχόλησης, αύξηση μισθών, δημόσια υγεία και παιδεία, ενεργειακή δημοκρατία, ελεύθεροι δημόσιοι χώροι αναψυχής, προστασία της ζωής, δημοκρατία και ειρήνη. Σημαίνει επίσης εφαρμογή πολιτικών για βιώσιμη ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος καθώς μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος.

Απλά πράγματα θέλουμε, δεν ζητάμε να γίνουμε πλούσιοι αλλά να ζούμε όλοι με αξιοπρέπεια σε καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3