Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σινεμά: «Το καλοκαίρι της Αβία»

Εικόνα του άρθρου Σινεμά: «Το καλοκαίρι της Αβία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2020, 20:48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To αφιέρωμα στον κινηματογράφο του Ισραήλ ολοκληρώνουν οι «Κυριακές στο πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», θα προβληθεί το κοινωνικό δράμα του Ηλάι Κόεν «Το Καλοκαίρι της Αβία».

Η ταινία διηγείται τη δύσκολη παιδική ηλικία της πρωταγωνίστριας, η οποία συμβιώνει με τη μητέρα της που υποφέρει από τραύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Βρισκόμαστε στο 1951 στο νεοσύστατο κράτος του Ισραήλ. 

H υπόθεση: Η μικρή Αβία ζει με τη μητέρα της Χένυα, μια προσωπικότητα στοργική, τρυφερή όσο και δυναμικά ανεξάρτητη. Η Χένυα βασανίζεται από συχνούς νευρικούς κλονισμούς, οι οποίοι προέρχονται από τις εμπειρίες του Ολοκαυτώματος καθώς και από το γεγονός ότι έχασε τον σύζυγό της πριν τον πόλεμο. Μεταξύ διαύγειας και τρέλας θα προσπαθήσει να χαράξει μια νέα πορεία για εκείνη και την κόρη της...

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό best seller βιβλίο της Γκίλα Αλμαγόρ, η οποία και πρωταγωνιστεί στο ρόλο της μητέρας. Ήταν δε υποψήφια για Όσκαρ το 1989 και τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το 1989 και την ίδια χρονιά με την Αργυρή Άρκτο, στο φεστιβάλ του Βερολίνου.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back