Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σιαράβα: 2,7 εκατ. ευρώ για μια ιστορική συνοικία

Εικόνα του άρθρου Σιαράβα: 2,7 εκατ. ευρώ για μια ιστορική συνοικία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2019, 17:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια από τις παλιές συνοικίες της πόλης των Ιωαννίνων, η παραλίμνια συνοικία της Σιαράβα, έχει την ευκαιρία να αναδείξει την ιστορικότητά της (διαβάστε εδώ). Μετά από αρκετούς μήνες, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» ενέκρινε την ένταξη του έργου που φέρει τον τίτλο «Διαμορφώσεις-πεζοδρομήσεις στην περιοχή Σιαράβα» στο ΕΣΠΑ.

Την υποβολή της πρότασης είχε κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών πέρσι τον Μάιο. Η τελική έγκριση, την οποία ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, ήρθε τώρα, λίγες μέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το έργο, που είναι ενταγμένο στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου, αφορά καταρχάς τη δημιουργία ενός δικτύου πεζοδρόμων και ήπιας κυκλοφορίας. Η συνοικία της Σιαράβα, αν και αποτελεί μέρος του ιστορικού κέντρου της πόλης, δεν συνδέεται με την υπόλοιπη πόλη αλλά ούτε και με τη λίμνη. Είναι αρκετά «απομονωμένη». Σκοπός της ανάπλασης είναι η συνοικία αυτή να γίνει πιο ελκυστική για τον επισκέπτη. Το έργο περιλαμβάνει ακόμη υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ και εγκατάσταση κάδων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων. 

Στο πλαίσιο των διαμορφώσεων-πεζοδρομήσεων, θα γίνουν και συμπληρωματικές εργασίες αποχέτευσης-ομβρίων δικτύων, εργασίες εγκατάστασης νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού LED και δικτύου υποδομής οπτικών ινών. Σε όλο το δίκτυο των πεζοδρόμων προβλέπεται η κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Ιωαννιτών, οι οδοί που θα γίνουν πεζόδρομοι, είναι: Κ. Ράπτη, Αετοράχης, Απ. Αρσάκη, πάροδος Απ. Αρσάκη, Αγγελικής Κομνηνής, Ψαλίδα, α' πάροδος Αετοράχης (στα «Ναυτάκια), β’ πάροδος Αετοράχης, γ’ πάροδος Αετοράχης (αδιέξοδο), τα πλατώματα στα «Ναυτάκια» και στη «Σκάλα» κ.ά. Οι οδοί που διαμορφώνονται σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, είναι: Ζαλοκώστα, Δημάρχου Ιωαννίδου και Άννης Κομνηνής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back