Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

Εικόνα του άρθρου Σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2021, 04:55
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για την χορήγηση της αναμνηστικής -τρίτης- δόσης εμβολίου κατά της covid-19 που θα ξεκινήσει με τους ανοσοκατεσταλμένους και αφορά 285.000 πολίτες. Ήδη οι πολίτες έχουν λάβει SMS προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με την αναμνηστική δόση.

Χθες η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, είπε ότι η τρίτη δόση θα είναι καθοριστική για τους υγειονομικούς. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, για να παραμείνει αποτελεσματικό το εμβόλιο και να αποφευχθούν λοιμώξεις από τον ιό στο νοσοκομειακό και στο οικογενειακό περιβάλλον των υγειονομικών καθώς και για να μην επιβαρύνουν το σύστημα απουσιάζοντας από την εργασία τους, είναι πιθανό να μπουν σε προτεραιότητα όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου.

Επίσης μία άλλη κατηγορία που βρίσκεται σε προτεραιότητα όσον αφορά την τρίτη δόση είναι όσοι είναι ηλικίας άνω των 60 ετών. Η ίδια αναφερόμενη στην περίοδο που πρέπει να γίνεται η τρίτη δόση είπε ότι για τους ανοσοκατεσταλμένους αυτό μπορεί να συμβεί και τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό, είπε ότι η δόση μπορεί να γίνει έξι έως οκτώ μήνες μετά από τη δεύτερη δόση των mRNA εμβολίων.


Νωρίς ακόμα

Ωστόσο παρατήρησε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συζητούμε την τρίτη δόση όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν τα τεστ αντισωμάτων μπορούν να δείξουν ποιοι πραγματικά χρειάζονται την τρίτη δόση, είπε ότι τα τεστ αντισωμάτων εξαρχής χρησιμοποιήθηκαν για επιστημονικούς λόγους και όχι σε ατομικό επίπεδο και πρόσθεσε ότι «δεν συστήνεται ο προσδιορισμός των αντισωμάτων καθώς δεν αποτελεί και δεν θα αποτελέσει πρακτική για το αν θα πρέπει κάποιος να κάνει το εμβόλιο ή όχι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back