Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Shadow Brokers: Απειλούν να εξαπολύσουν περισσότερα εργαλεία hacking

Εικόνα του άρθρου Shadow Brokers: Απειλούν να εξαπολύσουν περισσότερα εργαλεία hacking
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2017, 23:16
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η ομάδα Shadow Brokers, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη διαρροή εργαλείων hacking από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) και χρησιμοποιήθηκαν για τη διάδοση του ransomware, WannaCry, απείλησε ότι θα κυκλοφορήσει νέο, ακόμα πιο πρόσφατο υπολογιστικό κώδικα, που θα επιτρέπει σε χάκερ να παραβιάσουν τους πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους υπολογιστές, λογισμικά και τηλέφωνα στον κόσμο. 

Οι πιθανοί στόχοι περιλαμβάνουν τα Windows 10 της Microsoft, τα οποία δεν επηρεάστηκαν από την αρχική επίθεση και είναι εγκατεστημένα σε πάνω από 500 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Σε blog post της ομάδας υπάρχει προειδοποίηση πως από τον Ιούνιο και μετά θα κοινοποιούνται κάθε μήνα εργαλεία σε όποιον θέλει να πληρώσει για να αποκτήσει πρόσβαση σε κάποια από τα μεγαλύτερα εμπορικά μυστικά της βιομηχανίας του χώρου της τεχνολογίας. 

Στην ανάρτησή της επίσης απειλεί ότι θα συμπεριλάβει δεδομένα από κεντρικές τράπεζες, οι οποίες χρησιμοποιούν το διεθνές δίκτυο μεταφοράς χρημάτων SWIFT αλλά και από πυρηνικά προγράμματα και προγράμματα πυραύλων της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Στην ανάρτηση μάλιστα αναφέρεται ότι δεν εκβιάζουν, όπως έκαναν οι χάκερς με το WannaCry, καθώς δίνουν σε κάποιον τη δυνατότητα αν θέλει να αγοράσει ή να μην αγοράσει τα δεδομένα. Μάλιστα, αναφέρουν ότι σκοπός τους δεν ήταν να πουλήσουν τα δεδομένα σε χάκερς που θα τα εκμεταλλευόντουσαν με κακόβουλο τρόπο, αλλά τόσα χρόνια κανένας -ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε οι μεγάλες εταιρείες- δεν έδιναν βάση σε όσα έλεγαν ούτε τους πλησίασαν για να αγοράσουν τις πληροφορίες που είχαν στην κατοχή τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back