Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Σεμινάριο με τον Κ. Βόμβολο

Εικόνα του άρθρου Σεμινάριο με τον Κ. Βόμβολο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2019, 13:19
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα νέο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ή/και ερασιτέχνες του θεάτρου, σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε ανθρώπους που αγαπάνε το θέατρο, διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων τον Οκτώβριο, και συγκεκριμένα το σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά, στο σεμινάριο θα διδάξει ο μουσικός Κώστας Βόμβολος με θέμα «Μουσική και Λόγος στο Αρχαίο Δράμα».

Για την παρακολούθησή του δεν απαιτείται κανενός είδους μουσική εκπαίδευση ή εμπειρία.Με βάση χορικά του αρχαίου δράματος το σεμινάριο εξερευνά με βιωματικό τρόπο τις διάφορες μορφές της συμβολής της μουσικής στην εκφορά, την πρόσληψη και τελικά την κατανόηση και την απόλαυση του λόγου στη σκηνική εκδοχή του.

Βιογραφικό σημείωμα: Ο Κώστας Βόμβολος είναι μουσικός και έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 170 θεατρικές παραστάσεις, 3 ταινίες μεγάλου μήκους και αρκετά ντοκιμαντέρ. Συνεργάστηκε κυρίως με το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το Θέατρο Τέχνης, τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ κ.α.

Από το 1994 διευθύνει το συγκρότημα Primavera en Salonico, το οποίο σε συνεργασία με τη Σαβίνα Γιαννάτου έχει κυκλοφορήσει 9 cd και έχει εμφανιστεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, την Αργεντινή, την Αυστραλία, την Κίνα, την Κορέα κ.α. Συμμετέχει στο συγκρότημα «Χειμερινοί κολυμβητές». Από το 2005 διδάσκει στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και από το 2015 στο μεταπτυχιακό του Τμήματος θεατρικών σπουδών του Ναυπλίου. Έχει επίσης διδάξει σε σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Trinity college του Δουβλίνου, στο Μοντερέι (Καλιφόρνια), στο Βερολίνο κ.α.

Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ.

Διάρκεια: 10 ώρες

Αριθμός συμμετεχόντων: 20

Χώρος διεξαγωγής: Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: seminariadipethei@gmail.com, στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5) και στα τηλέφωνα 2651025670 (09:00-14:00) και 6948202250 (18:00-21:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back