Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Σειρά έχει ο «Τηλέμαχος»

Εικόνα του άρθρου Σειρά έχει ο «Τηλέμαχος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2019, 14:33
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, ο «Τηλέμαχος», θα επηρεάσει από τη Δευτέρα την Ελλάδα. Σύμφωνα πάντως με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της «Σοφίας» και τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα εκδηλωθούν κυρίως στις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Ο «Τηλέμαχος» έρχεται -όπως η «Σοφία»- και αυτός από τα βόρεια, καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες κινούνται προς τη χώρα μας, φέρνοντας χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.


ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ

Η μισή Ελλάδα -περίπου το 51% της χώρας- είναι καλυμμένη από χιόνι, ως αποτέλεσμα των δύο διαδοχικών κακοκαιριών "Ραφαήλ" και "Σοφία", σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Βλέπε χάρτη.

Σε 40 μετεωρολογικούς σταθμούς του σταθμούς του δικτύου του ΕΑΑ η ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί της Κυριακής ήταν χαμηλότερη των μείον δέκα βαθμών Κελσίου, κάτι ασυνήθιστο.

Πολύ ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες των Θεοφανίων στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τις θερμοκρασίες να καταγράφουν διψήφιο αρνητικό αριθμό, θυμίζοντας πολικές περιοχές.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Πτολεμαΐδα (-19,1 βαθμοί) και ακολούθησαν η Φλώρινα (-18,6), η Κοιλάδα Κοζάνης (-18,2) και τα Γρεβενά (-17,8), σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ-Meteo.

Δριμύ ψύχος επικρατεί σε αρκετές ακόμη περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, με τις ελάχιστες τιμές θερμοκρασιών πολύ χαμηλά: Καρδίτσα -16,3°C, Βαμβακού Φαρσάλων -16,1°C, Ορεστιάδα -14,3°C, Ελασσόνα -14,2°C, Διδυμότειχο και Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης -13,6°C, Κοζάνη -13,3°C και Ιωάννινα -12,6°C.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back