Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε στρατόπεδο αντί για ξενοδοχείο

Εικόνα του άρθρου Σε στρατόπεδο αντί για ξενοδοχείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2020, 15:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου καταγγέλλει μια σειρά περιστατικά που συνέβησαν κατά τη μετάβαση πυροσβεστών σε πυρκαγιές στη Μάνη

«Στις τελευταίες μετακινήσεις συναδέλφων στην πυρκαγιά της Μάνης διατέθηκαν ως χώρος ξεκούρασης (γιατί τα πληρώματα ήταν διπλά ώστε δύο άτομα να δουλεύουν και  δύο να ξεκουράζονται) δύο θάλαμοι χωρητικότητας 40 ατόμων με δύο τουαλέτες ο κάθε θάλαμος, σε στρατόπεδο της περιοχής και ενώ οι θάλαμοι ήταν ήδη γεμάτοι» αναφέρουν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι απευθύνθηκαν στη διοίκηση για το γεγονός και πήραν τη απάντηση ότι οι αποσπασμένοι μένουν σε ξενοδοχείο, με έξοδα της υπηρεσίας.

«Μάλλον είχαν δίκιο αλλά αυτό ίσχυε για άλλες Περιφέρειες που φρόντισαν να βρουν εγκαίρως ξενοδοχείο για να ξεκουραστούν οι συνάδελφοι» αναφέρει η Ένωση.

Συμπληρώνει ότι υπήρξε συγχρωτισμός με άτομα απ’ όλη την Ελλάδα και «ενώ, το πλέον αυτονόητο θα ήταν επιστρέφοντας να παραμείνουν σε κατ’ οίκον υπηρεσία τουλάχιστον για 7 ημέρες, προκειμένου να μην διασπείρουν τον ιό εάν κόλλησαν, και να επιστρέψουν στην υπηρεσία αφού υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο, αντί αυτού τέθηκαν κανονικά σε υπηρεσία, ρισκάροντας τυχόν διασπορά του ιού και το κλείσιμο Πυροσβεστικού Σταθμού σε περίπτωση εκδήλωσης κρούσματος, όπως έγινε π.χ. στην Π.Υ. Κορωπίου».

«Όλα τα χρόνια μας συμπεριφέρεστε σαν να είμαστε πολίτες-πυροσβέστες τρίτης κατηγορίας και τώρα που υπάρχει πανδημία ακόμη χειρότερα;» καταλήγει η ανακοίνωση, η οποία απευθύνεται στο αρχηγείο της πυροσβεστικής και στις τοπικές διοικήσεις.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back