Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε πτώση η τιμή της βενζίνης

Εικόνα του άρθρου Σε πτώση η τιμή της βενζίνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2020, 15:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε πτωτική φάση είναι η τιμή της βενζίνης πανελλαδικά. Σήμερα Πέμπτη, σε πρατήρια των Ιωαννίνων διατίθεται ακόμα και κάτω από το 1,4 ευρώ/λίτρο.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι η μέση τιμή στο νομό Ιωαννίνων έχει πέσει από τα 1,543 ευρώ το λίτρο που ήταν στις 9 Μαρτίου, στα 1,494 ευρώ το λίτρο, χτες, 18 Μαρτίου.

Η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, (ΠΟΠΕΚ)ζητά την ένταξη των πρατηρίων καυσίμων σε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης προκειμένου να παραμείνουν ανοικτά για τις ανάγκες των καταναλωτών.

Επισημαίνει ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων για την αντιμετώπιση διάδοσης του κοροναϊού προκάλεσε πτώση των πωλήσεων στα πρατήρια πάνω από 60%.

Με επιστολή της προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία, η ΠΟΠΕΚ ζητά συγκεκριμένα «ένταξη των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας σε πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων, επιδότηση μισθοδοσίας προσωπικού και ενοικίου, προκειμένου να συνεχίσουν να καλύπτουν τις όποιες ανάγκες των καταναλωτών-συμπολιτών μας, πριν βρεθούν σε οικονομική απόγνωση και αναγκασθούν σε απολύσεις προσωπικού και κλείσιμο των πρατηρίων τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back