Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Σε καμπή οι πολεμικές επιχειρήσεις

Εικόνα του άρθρου Σε καμπή οι πολεμικές επιχειρήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2022, 20:38
ΚΟΣΜΟΣ

Στρατόπεδο καταστράφηκε ολοσχερώς από ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Μικολάεφ της νότιας Ουκρανίας, δημιουργώντας φόβους για βαρύ απολογισμό νεκρών. Το στρατόπεδο που βρίσκεται βόρεια της πόλης επλήγη από έξι ρωσικούς πυραύλους το πρωί της Παρασκευής. Καμία πληροφορία για απολογισμό θυμάτων δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα από τις ουκρανικές αρχές.

Οι Ρώσοι «πραγματοποίησαν δειλά πλήγματα κατά στρατιωτών την ώρα του ύπνου. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνήτης του Μικολάεφ Βιτάλι Κιμ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, διευκρινίζοντας ότι περιμένει πληροφορίες για τις ουκρανικές απώλειες.

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις στο live blog του Τύπου Ιωαννίνων:


Στο μεταξύ, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι «έχασε προσωρινά» την πρόσβαση στην Αζοφική θάλασσα και φαίνεται ότι η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι σε καμπή, με τις πιέσεις από τους εισβολείς Ρώσους, να είναι μεγάλες.

Επίσης, η Ρωσία διαμήνυσε ότι «η Ρώμη πρέπει να συνέλθει, για να μην φτάσουμε σε μη αντιστρέψιμες συνέπειες», σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica.

Σε απειλητική δήλωση προς την Ιταλία προχώρησε ο Αλεξέι Παραμόνοφ, υπεύθυνος του τομέα ευρωπαϊκών θεμάτων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι κυρώσεις δεν είναι δική μας επιλογή. Δεν θέλουμε, η λογική του Γάλλου υπουργού οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ, ο οποίος κήρυξε ολικό χρηματοοικονομικό πόλεμο στην Ρωσία, να βρει θιασώτες στην Ιταλία, προκαλώντας μια σειρά από μη αντιστρέψιμες συνέπειες», δήλωσε ο Παραμόνοφ.

(photo credit: Βομβαρδισμένο σημείο στο Ζιτομίρ-ΑΠΕ/AP)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3