Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Σε καθεστώς προσωρινής προστασίας o Μαρινόπουλος

Εικόνα του άρθρου Σε καθεστώς προσωρινής προστασίας o Μαρινόπουλος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2016, 23:16
ΕΛΛΑΔΑ

Σε καθεστώς προστασίας έναντι των πιστωτών της μέχρι τη συζήτηση των κύριων προσφύγων για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2016. τίθεται ο Μαρινόπουλος

Το δικαστήριο αποφάσισε την προστασία της περιουσίας του ομίλου απαγορεύοντας κατασχέσεις από τους πιστωτές. Παράλληλα παγώνει κάθε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ομίλου, απαγορεύοντας τη διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού.

Από το καθεστώς προστασίας εξαιρούνται οι εργαζόμενοι (οι οποίοι το είχαν ζητήσει ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους) και οι μισθώσεις. 

Σημειώνεται ότι πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτήσεων του ομίλου για χορήγηση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές είχαν ασκήσει -μεταξύ άλλων- οι τράπεζες (Παγκρήτια, Πανγαια κ.ά.), το Σωματείο Εργαζομένων, το ΙΚΑ και μεμονωμένες επιχειρήσεις, ενώ παρέμβαση κατά του αιτήματος του ομίλου «Μαρινόπουλος» έγινε από το ελληνικό Δημόσιο.

Πάντως, την εντονότατη ενόχληση προσωπικά του Πρωθυπουργού για τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Μ. Απέσσο, ο οποίος σήμερα έκανε αρνητική εισήγηση για την αίτηση ένταξης του Μαρινόπουλου στο άρθρο 99, εκφράζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με τους εν λόγω κύκλους ο κ. Απέσσος μέχρι και σήμερα το πρωί, διαβεβαίωνε την κυβέρνηση, ότι η εισήγησή του θα ήταν θετική.

Ωστόσο έκπληκτο το Μαξίμου διαπίστωσε ότι η εισήγηση του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου ήταν αρνητική, γεγονός που εξόργισε στην κυριολεξία τον Πρωθυπουργό και τους άμεσους συνεργάτες του οι οποίοι κάνουν λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧ. ΑΠΕΣΣΟΥ

Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα για τη στάση των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στη συζήτηση για τον όμιλο Μαρινόπουλου, εξέδωσε ο πρόεδρος Μιχαήλ Απέσσος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στις οποίες διαβιβάστηκαν οι προσφυγές του Ομίλου Μαρινόπουλου, έλαβαν θέση κατά των αιτήσεων. Η ανακοίνωση του Μιχαήλ Απέσσου έχει ως εξής:

"Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για τη στάση του Δημοσίου, όπως διατυπώθηκε στο δικαστήριο, στο ζήτημα της υπαγωγής ή μη των εταιρειών του ομίλου Μαρινόπουλου στις ρυθμίσεις των άρθρων 99 και 103 του Πτωχευτικού Κώδικα, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γίνονται γνωστά τα εξής: οι σχετικές αιτήσεις κοινοποιήθηκαν στην κεντρική υπηρεσία του ΝΣΚ τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και διαβιβάστηκαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διατυπώσουν άποψη για τη στάση, θετική ή αρνητική, του Δημοσίου επί του αιτήματος των παραπάνω εταιρειών, κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ. 1068/3-4-2013 εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών. Όλες οι υπηρεσίες διατύπωσαν εγγράφως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, 1-7-2016, θέση κατά των αιτήσεων. Ως εκ τούτου, η στάση των μελών του ΝΣΚ κατά την συζήτηση των υποθέσεων ήταν απόλυτα σύμφωνη με την άποψη των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει ανακληθεί, καθώς και με τις κείμενες διατάξεις του Οργανισμού Λειτουργίας του ΝΣΚ (ν. 3086/2002)".


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μαρινόπουλος, η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής της λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back