Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Εικόνα του άρθρου Σε εξέλιξη μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2023, 16:15
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σε εξέλιξη είναι μαζικό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας που έχει κηρυχθεί για σήμερα. Με κεντρικό σύνθημα «8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Οι ζωές μας μετράνε. Να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.


Το ΠΑΜΕ

Παράλληλα μεγάλη και μαζική συγκέντρωση πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια. Πλήθος συνδικάτων, εργατικών κέντρων, φοιτητικών συλλόγων καθώς και μαθητές έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στα Προπύλαια και θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή. Βασική διεκδίκηση του ΠΑΜΕ είναι «να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το δυστύχημα στα Τέμπη».

Επιπλέον, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και εργατικά σωματεία έχουν Συγκεντρωθεί και στα Χαυτεία και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα. Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back