Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε αναμονή ενός νέου σχήματος

Εικόνα του άρθρου Σε αναμονή ενός νέου σχήματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2020, 17:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Είναι η εποχή που συνήθως οι δημοτικές αρχές κάνουν αλλαγές στο διοικητικό σχήμα των αντιδημάρχων. Στον Δήμο Ιωαννιτών, η ανάγκη για ένα πιο λειτουργικό, δυναμικό και κυρίως αποτελεσματικό σχήμα είναι προφανής, με τη δημοτική αρχή του Μ. Ελισάφ να καλείται να βρει διεξόδους. 

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα σχήμα οκτώ αντιδημάρχων, με τον καθένα από αυτόν να έχει αφήσει το αποτύπωμά του (ή και όχι). Μέχρι πρόσφατα, οι αντιδήμαρχοι ήταν 9 αλλά επήλθε η παραίτηση του Γιάννη Λυκογιώργου.

Οι 9 αντιδήμαρχοι ήταν ο ανώτατος αριθμός που θα μπορούσε να έχει ο Δήμος Ιωαννιτών, και ο κ. Ελισάφ ακολούθησε τον συνήθη δρόμο: την εξάντληση του αριθμού των αντιδημάρχων. Μια δημοφιλής τακτική σε όλους σχεδόν τους δημάρχους, που θέλουν να ικανοποιήσουν τα στελέχη τους-δημοτικούς συμβούλους με ένα αξίωμα. Παρότι, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές, αυτό γίνεται με τη μέθοδο του κατακερματισμού (και κατ' επέκταση της αλληλεπικάλυψης) αρμοδιοτήτων.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό των δράσεων της Δημοτικής Επιχείρησης Ακινήτων, ο δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενες ανακατατάξεις στο σχήμα αντιδημάρχων, ανέφερε ότι «μελετάται κάθε αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού». «Είμαστε μια μικρή δημοτική ομάδα και στόχος του δημάρχου είναι να αξιοποιεί όλους τους συνεργάτες του με πιθανή αναδιάρθρωση αρμοδιοτήτων» ανέφερε.

Η παράταξη του δημάρχου μετράει 11 μέλη και όλοι τους βρίσκονται σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Από την παράταξη του Νίκου Γκόντα, με τους 5 συμβούλους, έχουν αξιοποιηθεί 3, ενώ από την παράταξη «Γιάννενα τώρα» και οι 2 –Άρης Μπαρτζώκας και Δημήτρης Πάνου- είναι πρόεδροι. Και φυσικά, υπάρχουν και οι δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Αριστείδης Παππάς και Γιάννης Αϊβατίδης. Είκοσι συνολικά δημοτικοί σύμβουλοι…

Σημειωτέον ότι με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, και ο Δήμος Ιωαννιτών δικαιούται να αυξήσει τους αντιδημάρχους, και συγκεκριμένα να φτάσει ακόμα και στους 12 αντιδημάρχους, με τους 3 από  αυτούς να είναι άμισθοι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back