Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Schwerte-Iωάννινα με προσδοκίες

Εικόνα του άρθρου Schwerte-Iωάννινα με προσδοκίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2021, 15:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τον γιαννιώτη (με καταγωγή από Λογγάδες) δήμαρχο του Schwerte Δημήτριο Αξούργο και την πρόξενο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής ΕΛισάφ.

Ο κ. Αξούργος και η κα Παπακωνσταντίνου βρίσκονται στην περιοχή ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής από τη Γερμανία που οργανώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου.s

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Ελισάφ συζητήθηκαν οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας της πόλης των Ιωαννίνων και του Schwerte στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας, του τουρισμού και της επιστήμης. Παράλληλα, τέθηκε επί τάπητος η προοπτική αεροπορικής σύνδεσης της Γερμανίας με τα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημαρχείου, ο κ. Ελισάφ «στάθηκε ιδιαίτερα στη δραστηριοποίηση κορυφαίων γερμανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στα Ιωάννινα που αποτελεί προτεραιότητα για την ανάπτυξη της περιοχής και συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων της περιοχής μας με τη Γερμανία». Προτεραιότητα αποτελεί, όπως σημειώνεται, και η αύξηση επισκεπτών στην περιοχή αλλά και η σύνδεση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γερμανικά ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Οι δύο δήμαρχοι και η πρόξενος συμφώνησαν σε σύσφιξη των σχέσεων τους προς την κατεύθυνση της αδελφοποίησης της πόλης των Ιωαννίνων με την πόλη του Schwerte, μιας πόλης με 50.000 περίπου κατοίκους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back