Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ηπειρώτικες προσδοκίες από τη Γερμανία

Εικόνα του άρθρου Ηπειρώτικες προσδοκίες από τη Γερμανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2021, 22:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αυξημένες προσδοκίες για επιχειρηματικές συμφωνίες ηπειρωτικών και γερμανικών επιχειρήσεων έχει η Περιφέρεια Ηπείρου. Προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν έντονα σήμερα κατά την υποδοχή επιχειρηματικής αποστολής από την περιοχή της Ρηνανίας-Βεστφαλίας με επικεφαλής τον δήμαρχο του Schwerte Δημήτρη Αξούργο (με καταγωγή από τα Γιάννενα) και τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Αλέκος Καχριμάνης, Δημήτρης Αξούργος, Μαρία Παπακωνσταντίνου και φυσικά ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος συνηθίζει να βρίσκεται δίπλα στην τοπική πολιτική ηγεσία, συμμετείχαν σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια.

Πολλά και διάφορα ειπώθηκαν, με την ηπειρώτικη πλευρά να υπενθυμίζει έντονα την παρουσία γερμανικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στα Γιάννενα και με τον… μητροπολίτη Ιωαννίνων να κάνει γνωστό ότι και μια τρίτη γερμανική εταιρία υψηλής τεχνολογίας εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μονάδα στα Γιάννενα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε πάντως η επιδίωξη για αεροπορική σύνδεση Ντόρτμουντ-Ιωάννινα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Καχριμάνης  μετέφερε στους παριστάμενους εκπροσώπους του γερμανικού αερολιμένα και γερμανικής αεροπορικής εταιρίας τη διαβεβαίωση ότι θα παράσχει κάθε δυνατή στήριξη στη βάση των όσων αποφασιστούν με τον αερολιμενάρχη Ιωαννίνων Βασίλη Μητσιμάρη.

Η κα Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε αισιόδοξη για την αεροπορική σύνδεση, ενώ ο κ. Αξούργος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της σύνδεσης αυτής, έκανε λόγο για «μια μεγάλη πόρτα η οποία θα φέρει ακόμα πιο κοντά την Ήπειρο με τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας και το κρατίδιο με τη μεγαλύτερη ελληνική παρουσία, που έχει τη χαρά να φιλοξενεί την έδρα της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Ευρώπης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back