ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος με Ουκρανούς αιχμαλώτους

Εικόνα του άρθρου Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος με Ουκρανούς αιχμαλώτους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2024, 12:16
ΚΟΣΜΟΣ

Ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 που μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους που κρατούνταν για ανταλλαγή συνετρίβη στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλέστηκε το υπουργείο Άμυνας λέγοντας ότι το αεροπλάνο μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, μαζί με έξι μέλη του πληρώματος και τρία άλλα άτομα, όταν συνετρίβη. Δεν υπήρχαν άμεσες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στην εφαρμογή Telegram messenger από το Baza, ένα κανάλι που συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, έδειχνε ένα μεγάλο αεροσκάφος να πέφτει και να εκρήγνυται σε μια τεράστια πύρινη σφαίρα.

Το Il-76 είναι ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος που έχει σχεδιαστεί για την αερομεταφορά στρατευμάτων, φορτίων, στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων. Έχει κανονικό πλήρωμα πέντε ατόμων και μπορεί να μεταφέρει έως και 90 επιβάτες.

Σύμφωνα με το Reuters o τοπικός κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ δήλωσε ότι ένα απροσδιόριστο «περιστατικό» συνέβη στην περιοχή Κοροτσάνσκι, βορειοανατολικά της πόλης Μπέλγκοροντ, και ότι επρόκειτο να επιθεωρήσει την περιοχή. Είπε ότι ερευνητές και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται ήδη στο σημείο.

Το Κρεμλίνο δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι εξετάζει την κατάσταση.

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, έχει δεχτεί συχνές επιθέσεις από την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας πυραυλικής επίθεσης τον Δεκέμβριο από την οποία σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι.

Mε πληροφορίας από Ria Novosti, Reuters. Φωτογραφία: Καπνός στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους IL-76 στην περιοχή του Μπέλγκοροντ/ Αυτόπτης μάρτυρας/Ria Novosti

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back