ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ρωσία: Το Sputnik-V περνάει στην τρίτη φάση

Εικόνα του άρθρου Ρωσία: Το Sputnik-V περνάει στην τρίτη φάση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/09/2020, 22:58
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ανοσολογικής απόκρισης στους εμβολιασθέντες από τον κορονοϊό απ’ ότι στους επανανοσήσαντες, δήλωσε ο υποδιευθυντής του επιδημιολογικού Κέντρου Γκαμαλέι, Ντενίς Λογκουνόφ.

Το δικό μας σχήμα ανοσοποίησης διασφαλίζει υψηλό επίπεδο ανοσολογικής απόκρισης στους εμβολιασθέντες, απ ότι στους επανανοσήσαντες. Η διαφορά μεταξύ τους είναι περίπου 8-10 φορές» δήλωσε ο Λογκουνόφ κατά την διάρκεια ενημέρωσης που είχε ως θέμα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, τον πρώτο στον κόσμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίθηκε.

Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου Sputnik-V χρειάζεται για να ερευνηθεί η επιδημιολογική αποτελεσματικότητα του σκευάσματος, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές, δήλωσε ο Λογκουνόφ.


Διαβάστε εδώ τι λένε καθηγητές του ΕΚΠΑ για τη διακοπή δοκιμών του εμβολίου  AZD1222


40.000 εθελοντες

Έτσι στο πλαίσιο της τρίτης φάσης αναμένεται να εμβολιστούν περίπου 40.000 εθελοντές δήλωσε ο Κιρίλ Ντμίτριεφ , πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF).

«Συνεχίζονται οι εγγραφές για 40.000 εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές , ενώ μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 36.000 εθελοντές . Δηλαδή στη πραγματικότητα σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας έχουμε σχεδόν διαμορφώσει το δείγμα των 40.000 εθελοντών», δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Μέση Ανατολή, στη Βραζιλία , στην Ινδία, στο Μεξικό και σε άλλες χώρες. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τις 25-30.000 εθελοντές θα είναι έτοιμα τον Οκτώβριο.

Το RDIF συμφώνησε για την παραγωγή 500 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik-V, δήλωσε ο Ντμίτριεφ, λέγοντας πως παραμένει ανοιχτό να υπογράψει νέες συμφωνίες για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στο εξωτερικό.

Η Βραζιλία, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα αγοράσει επιπλέον 50 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου, εκτιμώντας ότι οι πρώτες παρτίδες μπορεί να φθάσουν στη Βραζιλία τον Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back