Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 13-08-2016, 12:13
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι φίλοι του Pokemon Go μάλλον θα αρχίσουν να αποθηκεύουν στο smartphone και το τηλέφωνο του ασφαλιστή τους: 35 ευρώ τον μήνα στοιχίζει το εξειδικευμένο ασφαλιστικό πακέτο Pokemon, το οποίο προσφέρει 30.000 ευρώ σε περίπτωση ατυχήματος, 10.000 ευρώ για τους συγγενείς σε περίπτωση θανάτου, καθώς και 18.000 ευρώ σε περίπτωση αναπηρίας κατά 60%, η οποία επέρχεται, για παράδειγμα, όταν ο κυνηγός Pokemon πέσει σε κολόνα και παραλύσει το χέρι του. 

Μα, γίνονται αυτά τα πράγματα; Κι όμως, αυτό συνέβη στην πόλη Έμσλαντ της Γερμανίας στα τέλη Ιουλίου, όταν ένας νεαρός έπαιζε Pokemon Go και οδηγούσε ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να ρίξει το αυτοκίνητό του σε μία κολόνα. 

Στα τελευταία θύματα του Πίκατσου ανήκουν και δύο άνδρες από την Καλιφόρνια, οι οποίοι, στα μέσα Ιουλίου, έπεσαν σε χαράδρα είκοσι μέτρων κυνηγώντας Pokemon.

Μόλις έγιναν γνωστά στη Γερμανία τα ασυνήθιστα περιστατικά, μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρία άρχισε να διαφημίζει το πρώτο εξειδικευμένο ασφαλιστικό πακέτο Pokemon. 

Μιλώντας στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, εκπρόσωπος της εταιρίας δηλώνει ότι θεωρεί δεδομένους και αναμενόμενους «τραυματισμούς από πτώση, όπως μώλωπες, κατάγματα χειρός ή ρήξεις συνδέσμων». 

Το ασφαλιστικό συμβόλαιο διατίθεται κατ΄αρχήν για έναν χρόνο μέσω App που έχει δημιουργήσει μία startup online ασφαλιστική πλατφόρμα. Οι δύο πρώτες εβδομάδες ασφαλιστικής κάλυψης είναι δωρεάν. Η εταιρία υποστηρίζει ότι οι δουλειές πάνε καλά, καθώς μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 100 ασφαλιστικά συμβόλαια για φιλόδοξους κυνηγούς Pokemon. 

Βέβαια ο κίνδυνος ατυχήματος μειώνεται αισθητά, όταν μειώνεται και η ταχύτητα της καταδίωξης. Γι αυτό, η δημοτική συγκοινωνία του Ντίσελντορφ οργανώνει ήδη ειδικές διαδρομές με το τραμ και με πολύ χαμηλή ταχύτητα για τους φίλους του Pokemon Go, όπου οι ενδιαφερόμενοι έχουν όλον τον χρόνο να ψάξουν τον Πίκατσου, χωρίς να γκρεμοτσακίζονται.


ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, οι ενώσεις για την προστασία των καταναλωτών δεν βρίσκουν καθόλου διασκεδαστική την ιδέα των ασφαλιστικών συμβολαίων και καλούν τους ενδιαφερόμενους να είναι προσεκτικοί. Και αυτό για πολλούς λόγους: 

Πρώτον γιατί, όπως υποστηρίζουν, ένα ατύχημα θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να καλύπτεται από μία συνήθη ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος. 

Δεύτερον γιατί, και αν ακόμη δεν καλύπτεται, η προβλεπόμενη αποζημίωση των 30.000 ευρώ είναι πολύ χαμηλή για ένα σοβαρό ατύχημα. 

Τρίτον γιατί, όπως λέει στη Süddeutsche Zeitung εκπρόσωπος της υπηρεσίας για την προστασία του καταναλωτή, η ασφαλιστική εταιρία πληρώνει μόνο εφόσον ο ασφαλισμένος υποστεί «διαρκή» βλάβη στο κυνήγι των Pokemon, κάτι που όμως συμβαίνει μόνο στο 1,8% των ατυχημάτων σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής στατιστική. 

Και τέταρτον γιατί, υπογράφοντας το συμβόλαιό του, ο κυνηγός Pokemon δένεται με συγκεκριμένο ασφαλιστικό σύμβουλο, ο οποίος θα αρχίσει με τη σειρά του να τον κυνηγάει και για άλλα συμβόλαια…

Φαίνεται όμως ότι η ασφάλεια των κυνηγών Pokemon θέτει ευρύτερα ζητήματα. Στο Ντίσελντορφ, η δημοτική αρχή αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Girardet-Brücke, ένα από τα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, σε μία προσπάθεια να μειώσει τον κίνδυνο ατυχημάτων, καθώς εκατοντάδες κυνηγοί Pokemon συνωστίζονται στην περιοχή, ακόμα και τη νύχτα. Πολλές φορές επικοινωνούν και συντονίζονται μεταξύ τους μέσω Facebook. 

Ο 30χρονος Μάικ Πέρνοξ, συντονιστής της ομάδας Pokecheck, ζήτησε από τις υπηρεσίες καθαριότητας να τοποθετηθούν στο σημείο δύο επιπλέον κάδοι, ώστε να μη γίνει σκουπιδότοπος το κέντρο του Ντίσελντορφ. Φυσικά το αίτημά του εγκρίθηκε. 

Αντίθετα απορρίφθηκε το αίτημα να τοποθετηθεί στο σημείο και μία καντίνα καθώς «οι κυνηγοί Pokemon πεινάνε», προφανώς όχι μόνο για Pokemon. 

Μέσω Facebook οι ενδιαφερόμενοι διαμαρτύρονται για την απόρριψη, την ίδια στιγμή όμως διαμαρτύρονται και οι περίοικοι για διατάραξη κοινής ησυχίας. Ο δήμαρχος Τόμας Γκαίζελ υπόσχεται να συναντηθεί με τους κυνηγούς Pokemon στο επίμαχο σημείο την Τρίτη το βράδυ, ώστε να βρεθεί μία λύση.

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE


Το πρώτο θύμα του Pokemon Go στην Ελλάδα

Το παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας «Pokemon Go» έστειλε 15χρονο στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Πρόκειται για το πρώτο θύμα του παιχνιδιού στην Ελλάδα.Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr το πρώτο περιστατικό με τραυματία καταγράφηκε πριν από τρεις μέρες στην κοινότητα Ράξας του Δήμου Τρικκαίων.

Ο 15χρονος στην προσπάθειά του να «συλλάβει» Pokemon, έπεσε πάνω σε μια φρέζα τρακτέρ την ώρα που αγρότης πατέρας του εκτελούσε εργασίες στο χωράφι.

Έντρομος ο πατέρας του μετέφερε αιμόφυρτο στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου οι γιατροί του έκαναν τέσσερα ράμματα στο κεφάλι.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa