πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Μαζικές επιθέσεις με drones στην Ουκρανία

Εικόνα του άρθρου Ρωσία: Μαζικές επιθέσεις με drones στην Ουκρανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2024, 11:09
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις στη βόρεια, ανατολική και νότια Ουκρανία, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας 37, ανακοίνωσαν την Κυριακή ο ουκρανικός στρατός και οι τοπικές αρχές.

Οι επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν στόχο τις μετωπικές περιοχές της Ουκρανίας Τσέρνιχοφ, Σούμι, Χάρκοβο και Ντονέτσκ, ανέφερε η ουκρανική πολεμική αεροπορία στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η Ρωσία πλήττει τις ουκρανικές παραμεθόριες περιοχές και το Κίεβο δήλωσε ότι η αιφνιδιαστική εισβολή του νωρίτερα αυτό το μήνα στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ είχε στόχο να εμποδίσει την ικανότητα της Μόσχας να οργανώνει τέτοιες επιθέσεις.

«Οι περισσότεροι από τους πυραύλους δεν έφτασαν στους στόχους τους», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία, προσθέτοντας ότι η Ρωσία εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M, έναν πύραυλο cruise Iskander-K και έξι κατευθυνόμενους αεροπορικούς πυραύλους. Δεν διευκρίνισε πόσοι καταστράφηκαν.

Εκρήξεις ακούστηκαν στην πρωτεύουσα Κίεβο. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στην πόλη διακόπηκε από την επίθεση, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Στον απόηχο του μπαράζ, η διοίκηση της πόλης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει χώρους τύπου καταφυγίου όπου οι άνθρωποι μπορούν να φορτίζουν τις συσκευές τους και να παίρνουν αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των διακοπών ρεύματος. Τέτοια σημεία άνοιξαν για πρώτη φορά στην Ουκρανία το φθινόπωρο του 2022, όταν η Ρωσία στόχευε τις ενεργειακές υποδομές της χώρας με εβδομαδιαία πυρά.

Η ιδιωτική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας, η DTEK, προχώρησε σε έκτακτες διακοπές ρεύματος, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι «οι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας σε όλη τη χώρα εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αποκαταστήσουν το φως στα σπίτια των Ουκρανών».

Στη γειτονική Πολωνία, ο στρατός δήλωσε ότι η πολωνική και η ΝΑΤΟϊκή αεράμυνα ενεργοποιήθηκαν στο ανατολικό τμήμα της χώρας ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Επίθεση στη Ρωσία

Στη Ρωσία αξιωματούχοι ανέφεραν επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Δευτέρας.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην κεντρική περιοχή του Σαράτοφ της Ρωσίας, όπου τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν κτίρια κατοικιών σε δύο πόλεις. Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε σε πολυκατοικία στην πόλη Σαράτοφ και ένα άλλο έπληξε κτίριο κατοικιών στην πόλη Ένγκελς, όπου βρίσκεται στρατιωτικό αεροδρόμιο που είχε δεχθεί και στο παρελθόν επιθέσεις, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι συνολικά 22 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί πάνω από οκτώ ρωσικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών του Σαράτοφ και του Γιαροσλάβλ στην κεντρική Ρωσία.

Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back