Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Romeo + Ιουλιέτα» στο Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου «Romeo + Ιουλιέτα» στο Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2018, 16:39
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση «Romeo + Ιουλιέτα», βασισμένη στο κλασικό έργο του Σαίξπηρ, του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης και του Istrian Εθνικού Θεάτρου της Κροατίας φέρνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στις 19 Δεκεμβρίου.

Στην παράσταση αυτή, που σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης, η ερωτική ιστορία αφορά τον Κροάτη Romeo και την Ελληνίδα Ιουλιέτα. Οι δύο νέοι σε μια πόλη κάπου στα Βαλκάνια, όπου υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, κουλτούρας και θρησκείας. Οι δυο οικογένειες, η μία ελληνική και η άλλη κροατική είναι αναγκασμένες να ζουν μαζί. Τους χωρίζουν πολλά. Η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση. Ο ήχος των χάλκινων οργάνων αλλά και η θρησκεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής αυτών των ανθρώπων. Γλεντάνε άγρια, ζούνε άγρια. Η βία είναι μέσα στην καθημερινότητά τους. Οι ήρωες είναι όλοι στα όριά τους, βουτηγμένοι στην παρακμή τους. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα του φόβου και της παρακμής γεννιέται ο έρωτας του Κροάτη Romeo με την Ελληνίδα Ιουλιέτα. 

Στον ρόλο του Romeo ο Petar Cvim και στον ρόλο της Ιουλιέτας η Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη. Παίζουν ακόμη Χρύσα Ρώπα (παραμάνα), Τάκης Μόσχος (πατέρας Λαυρέντιος), Παναγιώτης Κλίνης (Καπουλέτος), Πηνελόπη Μαρκοπούλου (Λαίδη Καπουλέτου), Dominic Bajo (Μερκούτιο), Deni Sankovic (Μπενβόλιο), Ευθύμης Χαλκίδης (Τυβάλδος), Πέτρος Σκαρμέας (Πάρης), Δημήτρης Συνδουκάς (Σαμψών/Υπηρέτης). Ακούγεται επίσης η φωνή του Γιώργου Κιμούλη στον ρόλο του πρίγκιπα.

Τη μετάφραση του κειμένου στα ελληνικά έχει κάνει ο Γιώργος Μπλάνας ενώ στα κροατικά ο Nick Jeftic (έχει προβλεφθεί η χρήση υπέρτιτλων).

Η παράσταση που θα ανέβει στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 16 ετών.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε ήδη στο ταμείο του ταμείο του Πνευματικού Κέντρου (11:00-13:00 & 18:00-21:00), στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας Wind, στα Seven Spots, στο viva.gr & στο 11876. 

Τιμή εισιτηρίου: 12€ κανονικό, 10€ εκπτωτικό, (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, Α.με.Α με την επίδειξη της σχετικής κάρτας). Για μέλη συλλόγων -με συμμετοχή άνω των 10 ατόμων- 10€ το άτομο. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ. 

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και με την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back