ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρευστότητα 1 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Εικόνα του άρθρου Ρευστότητα 1 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2016, 17:00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για τη στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από τις εγχώριες τράπεζες για τη χορήγηση δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ (φωτογραφία), κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη και επισήμανε ότι η σημερινή συμφωνία σηματοδοτεί τη συνέχιση της μακροχρόνιας συνεργασίας των εμπλεκόμενων πλευρών για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Ήδη μάλιστα, υπογράφηκαν οι πρώτες συμβάσεις, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, οι οποίες κατανεμήθηκαν ισόποσα στις τέσσερις τράπεζες. 

«Οι δανειακές συμβάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές, διότι στηρίζουν μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΤΕπ, την εξασφάλιση δηλαδή, της καλύτερης πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας», έσπευσε να προσθέσει ο επικεφαλής της ΕΤΕπ.

Επικουρικά με τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, η ΕΤΕπ προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης και για την ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω της οποίας προσφέρονται ανταγωνιστικά επιτόκια στις επιχειρήσεις που προάγουν την απασχόληση των νέων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back