Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Συνδέει τις δόσεις με τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Εικόνα του άρθρου Ρέγκλινγκ: Συνδέει τις δόσεις με τη συμμετοχή του ΔΝΤ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2017, 23:58
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο επικεφαλής του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ συνέδεσε την εκταμίευση των δόσεων με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σε δηλώσεις του στο Λουξεμβούργο, ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι οποιαδήποτε δόση θα μπορέσει να εκταμιευθεί μόνο αφού το ΔΝΤ λάβει την απόφασή του. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για να εξετάσει το ζήτημα την 6η Φεβρουαρίου.

Ο Ρέγκλινγκ σημείωσε πως το ταμείο δεν χρειάζεται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή του σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης και παροχής συμβουλών.


ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑΣ 

«Σύντομα θα διευθετηθεί η εκκρεμότητα» της διαπραγμάτευσης, τονίζει σε συνέντευξή του στην σερβική εφημερίδα «Πολίτικα» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός διαπιστώνει τις «παράλογες απαιτήσεις» από μέρος των πιστωτών, εκτιμά ωστόσο ότι «κανέναν στην Ευρώπη δεν συμφέρει ενδεχόμενη νέα αναβίωση του ελληνικού προβλήματος».


ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

Την ίδια στιγμή μιλώντας από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθηση ότι Αθήνα και θεσμοί δεν βρίσκονται μακριά από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Είμαστε υπέρ της ακεραιότητας της ευρωζώνης», δήλωσε και τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν σφαιρικές λύσεις. «Θέλουμε μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα με ανάπτυξη και απασχόληση» τόνισε ο Π. Μοσκοβισί.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back