Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 3-08-2020, 14:15
ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Α, ρε μαμά» της Ελένης Θωμά διοργανώνουν ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, η Περιφέρεια Ηπείρου και οι εκδόσεις «Άπαρσις» το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 20:00, στο παλαιό δημοτικό σχολείο Πλαισίων Καλεντζίου. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γιάννης Σταύρου, διδάκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν: Γιάννα Κατσάρη, Μαντώ Κάτσιου. Ο Δημήτρης Ξαξίρης και ο Γιώργος Δρίτσας θα σχολιάσουν τα κείμενα με φλογέρα και μπουζούκι. Θα τραγουδήσουν: Δημήτρης Ξαξίρης, Μαντώ Κάτσιου. Θα χαιρετήσει η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κωστητσίου, Δήμητρα Αγγελή.

Το «Α, ρε μαμά» ψηλαφίζει τη σχέση μάνας-κόρης με φόντο εικόνες της Ελλάδας από τη δεκαετία του '50 μέχρι την τελευταία κρίση. Η Άννα ενηλικιώνεται στην Πάτρα της μεταπολίτευσης και η Στέλλα στην Ήπειρο μετά τον Εμφύλιο.

Η Ελένη Θωμά γεννήθηκεστο Κωστήτσι Ιωαννίνων το 1959, μεγάλωσε και ζει στην Πάτρα. Εργάστηκε σαν δασκάλα Μουσικής-μουσικοκινητικής, θεατρικού παιχνιδιού, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα Κέντρα Εργαζόμενης Νεότητας (Κ.Ε.Ν.Ε.) του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Ήταν ενεργό μέλος στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Πάτρας, στο μουσικό και θεατρικό τμήμα. Κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου το 1981 και το 1982.

Σκηνοθέτησε παιδικά θεατρικά και έγραψε την παιδική επιθεώρηση «Τα παιχνίδια της αυλής».

Διευθύνει το γυναικείο φωνητικό σύνολο «έκφραση» και τραγουδά στο Σχήμα Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών. Το «A, ρε μαμά» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus