Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Rapid από την τσέπη… όλων

Εικόνα του άρθρου Rapid από την τσέπη… όλων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2021, 22:45
ΕΛΛΑΔΑ

H κυβέρνηση ολισθαίνει των προσδοκιών που η ίδια δημιουργεί για άλλη μια φορά, υπό το βάρος των συνθηκών.

Η προετοιμασία για νέες υποχρεωτικούς ελέγχους με rapid test που μάλιστα θα πληρώνουν οι πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, από την τσέπη τους, δημιουργεί αντιδράσεις.

Καταρχάς, η νέα κυβερνητική ανακολουθία έχει τις ρίζες της στην ίδια την κυβερνητική τακτική: παρά τις αλλεπάλληλες τελεολογικές υποσχέσεις περί διάρκειας πανδημίας και αυτοδιαφήμισης της «άριστης διαχείρισης», η αναγωγή του –απόλυτα επιβεβλημένου και αναγκαίου- εμβολιασμού σε πανάκεια, επιστρέφει αρνητικά αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση εξετάζει εδώ και καιρό τους προαιρετικούς ελέγχους, δίνοντας ωστόσο πενιχρούς πόρους: ένα μόλις δωρεάν σελφ τεστ τον Δεκέμβριο και άλλο ένα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση.

Η νέα καμπή λόγω της μετάλλαξης Ο, αλλά και το βάρος που συνεχίζει να δέχεται το ΕΣΥ και η κυβέρνηση επιμένει να μην το ελαφρύνει με διάθεση πόρων, ανθρώπινων βασικά, οδηγεί τώρα σε νέα μέτρα που ως ένα βαθμό, θυμίζουν τις προηγούμενες καραντίνες.

Σήμερα 20 Δεκεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Ανάλογα με τις εισηγήσεις που θα δεχθούμε, ενδεχομένως για κάποιες από τις ημέρες των εορτών, εκεί που θα παρατηρηθεί πολύ μεγάλη προσέλευση για διασκέδαση σε κλειστούς χώρους, εάν κριθεί αναγκαίο ένα τέτοιου είδους μέτρο, θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα».

Αργότερα, το απόγευμα, πρόσθεσε: «Εξετάζουμε μόνο για εκείνους που το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ή των Χριστουγέννων, θα δούμε, δεν θέλω να προτρέχω, η επιτροπή θα πει κατά πάσα πιθανότητα προς την Πρωτοχρονιά, εκτός από το ό,τι μόνον εμβολιασμένοι επιτρέπεται να πάνε στους κλειστούς χώρους, να είναι εφοδιασμένοι και με τα αποτελέσματα του rapid test».

Όσο για τη νέα επιβάρυνση που ενδεχομένως προκύψει, τόνισε: «Βεβαίως είναι μία επιβάρυνση. Κάθε επιβάρυνση είναι δυσάρεστη. Από κει και πέρα όμως ξέρετε ότι οι τιμές είναι συγκεκριμένες, είναι διαμορφωμένες». Προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι θα είναι μόνο προσωρινό το μέτρο.

Κάπως έτσι, η κυβέρνηση αναίρεσε άλλη μια υπόσχεσή της, προς εμβολιασμένους αυτή τη φορά, περί επίδρασης μέτρων. Επίσης, συνεχίζει να μετατρέπει σε «όχημα» διακρίσεων τα μέσα ελέγχου, τα οποία είναι υγειονομική παροχή και θα έπρεπε να είναι καθολική και δωρεάν, ανεξαρτήτως του –απολύτως επιβεβλημένου- εμβολιασμού…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back