ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ραντεβού που δεν έχει γίνει ακόμη…

Εικόνα του άρθρου Το ραντεβού που δεν έχει γίνει ακόμη…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2017, 03:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκεται το δημαρχείο για τη σύσκεψη που είχε κανονιστεί να γίνει μέχρι τις 28 Αυγούστου στο υπουργείο Υποδομών. Οι μέρες περνάνε και το υπουργείο δεν έχει καλέσει ακόμα επίσημα τους τοπικούς φορείς (έστω και με καθυστέρηση) σε ραντεβού για το κρίσιμο θέμα του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα, ένα θέμα που συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία και την αξιοπιστία του αεροδρομίου. 

Εύλογα, ο Δήμος και οι υπόλοιποι βλέπουν τον χρόνο να κυλά και να μη δίνεται λύση σε ένα ζήτημα που μοιάζει να είναι τεχνικό,αλλά που δυστυχώς δεν είναι, καθώς ουκ ολίγες φορές έχει γίνει λόγος για «σύγκρουση συμφερόντων». Την ίδια ώρα, οι αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα τουριστικά «πακέτα» με πτήσεις τσάρτερ, περιμένουν μέσα στον Σεπτέμβριο την οριστική απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τα καύσιμα. 

Όπως είχε αποφασιστεί, μετά και από σύσκεψη στα Γιάννενα στην οποία συμμετείχαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμος και η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη σύμπραξη των υπόλοιπων φορέων, θα έπρεπε να ετοιμάσουν έναν πλήρη φάκελο με τις δυνατότητες και τις προοπτικές του αεροδρομίου. Θα έπρεπε δηλαδή να φτιάξουν επί της ουσίας ένα επιχειρηματικό πλάνο. Κάτι τελικά που πραγματοποιήθηκε. Κι όλα αυτά για να πειστούν και οι εταιρίες πετρελαιοειδών ότι έχουν συμφέρον να κάνουν μόνιμη βάση ανεφοδιασμού αεροσκαφών στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. 

Ο Δήμος, λοιπόν, αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια του έναν φάκελο με όλα τα απαιτούμενα –μεταξύ των οποίων και τα αιτήματα εταιριών με πτήσεις τσάρτερ από τη Δανία, τη Σκανδιναβία, την Κρήτη,την Κύπρο, την Πολωνία. Δεδομένης της κατάστασης που επικρατούσε τόσα χρόνια στο γιαννιώτικο αεροδρόμιο, το εκτεταμένο αυτό ενδιαφέρον αεροπορικών εταιριών,δίνει αναμφίβολα έναν άλλον «αέρα» στο αεροδρόμιο και άλλες τουριστικές προοπτικές και ευκαιρίες. 

Ο επίμαχος φάκελος περιμένει όμως…το υπουργείο Υποδομών, το οποίο είναι και το αρμόδιο για να πάρει τις αποφάσεις του. Μέχρι στιγμής, όμως, το υπουργείο δείχνει να μη βιάζεται και το προγραμματισμένο αυγουστιάτικο ραντεβού δεν έχει γίνει ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back