Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ραντεβού με τον υπουργό για το κλειστό

Εικόνα του άρθρου Ραντεβού με τον υπουργό για το κλειστό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2020, 18:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου της ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Γιάννενα.

Αυτή ήταν τουλάχιστον η τοποθέτηση του περιφερειάρχη σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ. Καχριμάνης απέφυγε να χωροθετήσει αυτή τη φορά το νέο προκάτ κλειστό στην έκταση δίπλα από το Πανηπειρωτικό Στάδιο, όπως έκανε σε επιστολή του προς τον Δήμο Ιωαννιτών. «Έχουμε ερευνήσει 2-3 χώρους για να δούμε πού μπορεί να μπει το κλειστό. Θα δούμε στο τέλος, όταν θα το πάρουμε» τόνισε. 

Όσο για το ενδεχόμενο κατασκευής νέου κλειστού στον Βοτανικό, όπου έχει γίνει χωροθέτηση, ο περιφερειάρχης το απέκλεισε λόγω του υψηλού κόστους.

Το υψηλό κόστος που επικαλέστηκε ο κ. Καχριμάνης, προέκυψε από μια μελέτη της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία είχε γίνει μετά από αίτημα του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη. Αυτό ανέρχεται σε 13,7 εκατ. ευρώ (πρόσφατα ο δήμαρχος Ιωαννίνων είχε μιλήσει για κόστος 17,5 εκατ. ευρώ). Και το κόστος της ενδεχόμενης αποσυναρμολόγησης, μεταφοράς, συναρμολόγησης και τοποθέτησης του προκάτ; Η μόνη απάντηση που υπάρχει, είναι ότι το κόστος θα είναι μικρότερο σε σχέση με την κατασκευή νέου κλειστού, χωρίς και πάλι να κατατεθεί ένας ενδεικτικός προϋπολογισμός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back