ΚΟΣΜΟΣ

Ρ. Φίτσο: Δυτικά κράτη εξετάζουν την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Εικόνα του άρθρου Ρ. Φίτσο: Δυτικά κράτη εξετάζουν την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2024, 18:58
ΚΟΣΜΟΣ

Αρκετά μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία σε διμερή βάση, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο,  σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ο Φίτσο, ο οποίος αντιτίθεται εδώ και καιρό στις στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία και έχει λάβει μια θέση που θεωρείται από ορισμένους επικριτές ως φιλορωσική, μιλώντας πριν από τη συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι, δεν έδωσε λεπτομέρειες και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν σχολίασαν αμέσως τις παρατηρήσεις του, σημειώνει το πρακτορείο.

Ο Φίτσο δήλωσε ότι η συνάντηση δείχνει ότι η στρατηγική της Δύσης για την Ουκρανία έχει αποτύχει. Είπε ότι θα συμμετάσχει με εποικοδομητικό πνεύμα, αν και το περιεχόμενο των συζητήσεων του προκάλεσε «ανατριχίλα».

Περίπου 20 Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Φίτσο, συγκεντρώνονται στο Παρίσι τη Δευτέρα για να στείλουν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ένα μήνυμα ευρωπαϊκής αποφασιστικότητας για την Ουκρανία και να αντικρούσουν την αφήγηση του Κρεμλίνου ότι η Ρωσία είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει έναν πόλεμο που εισέρχεται πλέον στον τρίτο χρόνο του, δήλωσε η Γαλλία.

O  Μακρόν δεν διαψεύδει

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε χθες ότι «τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί» όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Μιλώντας μετά από συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι για την ενίσχυση της υποστήριξης προς την Ουκρανία, ο Μακρόν τόνισε ότι δεν υπάρχει συναίνεση για την αποστολή στρατευμάτων για να βοηθήσουν την εμπόλεμη χώρα. Επέμεινε όμως ότι «όλα είναι δυνατά, αν είναι χρήσιμα για την επίτευξη του στόχου μας», ο οποίος, όπως είπε, είναι να διασφαλίσουμε ότι «η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

O Ο Κ. Μητσοτάκης

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής δυνάμεων, ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του, μετά τη διάσκεψη για τη στήριξη της Ουκρανίας στο Παρίσι, τη Δευτέρα.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back