ΚΟΣΜΟΣ

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Πακιστάν

Εικόνα του άρθρου Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Πακιστάν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2024, 11:37
ΚΟΣΜΟΣ

Το Πακιστάν καταδίκασε έντονα χθες Τρίτη μια ιρανική αεροπορική επιδρομή εντός των συνόρων του, από την οποία σκοτώθηκαν δύο παιδιά, κάνοντας λόγο για «απρόκλητη παραβίαση του εναέριου χώρου του» και προειδοποίησε για αντίποινα.

Το Ιράν δήλωσε ότι χρησιμοποίησε «πυραύλους ακριβείας και πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη», για να καταστρέψει δύο προπύργια της σουνιτικής μαχητικής οργάνωσης Jaish al-Adl, γνωστής στο Ιράν ως Jaish al-Dhulm, στην περιοχή Koh-e-Sabz της νοτιοδυτικής επαρχίας Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim του Ιράν.

Το Ισλαμαμπάντ προειδοποίησε ότι το περιστατικό μπορεί να έχει «σοβαρές συνέπειες» και είναι «εντελώς απαράδεκτο» σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Η Jaish al Adl έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν επιθέσεις εναντίον ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας στη συνοριακή περιοχή με το Πακιστάν.

Η επίθεση έρχεται μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία τη Δευτέρα, στην τελευταία κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή, όπου ο συνεχιζόμενος πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Η μαχητική οργάνωση Jaish al-Adl δήλωσε αργά την Τρίτη ότι οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν χρησιμοποίησαν έξι επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν αριθμό ρουκετών για να καταστρέψουν δύο σπίτια όπου ζούσαν τα παιδιά και οι σύζυγοι των μαχητών της.

Η Jaish al Adl έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν επιθέσεις εναντίον ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας στη συνοριακή περιοχή με το Πακιστάν.

Με πληροφορίες από CNN, Reuters. Φωτογραφία αρχείου


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back